miercuri, aprilie 23, 2014 Ora Locală 22:22

Rubrici / Realitatea cu amănuntul

Pe bulevardul Dacia, cu viteza avionului supersonic

Reevaluarea recentă a Poliţiei Rutiere nu va genera transformări halucinante.

Multimedia

Audio
MĂRIMEA TEXTULUI - +


     Cum mai decurge oare foarte mediatizata reevaluare a Poliţiei Rutiere? M-am întrebat acum cîteva zile, cînd au avut loc mai multe accidente rutiere soldate cu morţi şi răniţi. Mă întreb şi acum, stimaţi ascultători. Şi o să vă explic imediat de ce.

   Duminică, mergeam pe trotuarul bulevardului Dacia din capitală cînd doi indivizi, călare pe motociclete, au zburat pe lîngă mine, băgîndu-mă în sperieţi. Motocicletele alea se deplasau cu o viteză năucitoare şi păreau nişte avioane supersonice. Pe deasupra, produceau un zgomot infernal, asurzitor. Era ora 16.07 şi mărturisesc, stimaţi ascultători, că am rămas cîteva clipe ţintuit locului, uitîndu-mă, cu ochii boldiţi, în urma motocicletelor supersonice care s-au făcut nevăzute cît ai zice peşte.

    M-am simţit brusc foarte prost, m-am simţit aşa de parcă un huligan îmi umflă moaca într-un gang întunecos şi nimeni, absolut nimeni, nu mă poate salva. În cazul de faţă, ar fi trebuit pe semne să mă salveze Poliţia Rutieră. Dar unde erau poliţiştii? I-au oprit ei oare pe vitezomanii cu motociclete huruitoare? I-au amendat oare şi le-au tăiat pofta de a mai merge cu viteze uluitoare pe străzile capitalei? Nu am un răspuns la întrebările astea. Şi mă tem că nici Poliţia Rutieră reevaluată nu-l are.

    Zilele astea presa cu un anume specific a publicat confidenţele unor vedete recente care, fireşte, au automobile şi care, fireşte, mai încalcă din cînd în cînd regulile de circulaţie. O vedetă cu voce catifelată a recunoscut că a fost prinsă la volan în stare de ebrietate, eveniment despre care vorbeşte în felul următor: „Se întîmplă cum se întîmplă de obicei. Nu vreau să comentez şi să discut despre asta pentru că este viaţa mea personală. Chiar dacă sînt o persoană publică, cred că avem şi noi nevoie de spaţiul nostru”.

   Cum declaraţia asta a vedetei nu conţine mari regrete pentru fapta săvîrşită, e de presupus că ea ar putea să-i încurajeze pe ageamiii cu maşini, în loc să-i responsabilizeze. La urma urmei, nimic extraordinar nu e. „Se întîmplă cum se întîmplă de obicei”, vorba vedetei.

   Revenind la reevaluarea recentă a Poliţiei Rutiere, e limpede de pe acum că ea nu va genera transformări halucinante. Mai sînt multe de făcut, prea multe.

Taguri moldova, Radio Europa Liberă, Iulian Ciocan, Realitatea cu amănuntul, Poliția rutieră, accidente de mașini

Acest forum a fost închis
Comentarii
     
În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

În exclusivitate