Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Se anunţă o zi liniştită în Moldova, fără mari evenimente politice. La primăria din Chişinău are loc obişnuita şedinţă operativă.

Asociaţia obştească „Transform-Moldova” organizează o conferinţă pe tema „Republica Moldova – stat capturat”.

Iar reprezentanţii minorităţii rome organizează o conferinţă de presă cu tema: „Reacţia societăţii civile rome faţă de Congresul Mişcării Social-Politice a Romilor din data de 4 noiembrie”.

Şi tot astăzi, are loc deschiderea oficială a Zilelor Culturii Republicii Azerbaidjan.

La Praga are loc Adunarea parlamentară a Alianţei Nord Atlantice. Lucrările au început de sâmbătă, dar astăzi are loc şedinţa în plen la care vor vorbi preşedintele adunării Karl Lamers, liderul NATO Anders Fogh Rasmussen şi preşedintele Georgiei, Mihail Saakașvili.

Între timp, noul premier georgian, Bidzina Ivanișvili, face prims vizită oficială la Bruxelles.

Preşedintele Armeniei, Serge Sarkizian, se află la Paris pentru o vizită de trei zile iar preşedintele Afganistanului Hamis Karzai se află în India.

Iar la Moscova se lansează un prim post de radio în engleză „Moscow FM”, gândit pentru turişti şi expatriați dar şi pentru cei care învaţă engleză.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG