Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat a salutat eliberarea polițistului Alexandru Ursu


Alexandru Ursu, acasă la Hagimus, după eliberarea din detenţia regimului transnistrean.
Alexandru Ursu, acasă la Hagimus, după eliberarea din detenţia regimului transnistrean.

El a afirmat că eliberarea lui Ursu a venit în urma discuțiilor sale cu liderul transnistrean.

Premierul Vlad Filat a salutat eliberarea polițistului Alexandru Ursu de către autoritățile de la Tiraspol, afirmînd că ea a venit în urma discuțiilor sale cu liderul transnistrean Evgheni Șevciuc. „Mă bucur ca înţelegerile pe care le-am avut cu Șevciuk s-au materializat prin eliberarea domnului Ursu”, a spus Filat înainte de a-l vizita acasă pe polițistul din raionul Căușeni.

Alexandru Ursu a fost eliberat luni, după trei ani de detenție. El a fost acuzat de fals la cumpărarea unui apartament în Tighina, judecat și condamnat la 15 ani de închisoare.

Ursu a fost amnistiat de liderul transnistrean Evgheni Șevciuk după intervenția guvernului de la Chișinău, la presiunea societății civile din Republica Moldova.

La revenirea acasă în satul Hagimus, Alexandru Ursu a fost întîmpinat de familie, și ulterior a venit în vizită premierul Vald Filat, căruia Ursu i-a mulțumit pentru eforturile depuse în a obține eliberarea sa.

Ursu a mai spus presei că a fost torturat în închisoare pentru ca să recunoscă că este vinovat, dar că el a rezistat și a respins acuzațiile care i s-au adus.
XS
SM
MD
LG