vineri, aprilie 25, 2014 Ora Locală 06:46

Rubrici / Realitatea cu amănuntul

Luptînd cu „junta”

Încercarea PCRM-ului de a pune conducerea de azi într-o oală cu juntele şi reacţiunile mi se pare periculoasă.

Multimedia

Audio
MĂRIMEA TEXTULUI - +


      Nu sînt nici membru şi nici fan al Partidului Comuniştilor din Moldova, fapt uşor de constatat, dar sînt, cu siguranţă, unul dintre cititorii cei mai atenţi ai ziarului Comunistul.  Ştiu că e ciudat, dar acesta e adevărul. Aşadar, citesc ani de zile Comunistul care, recunosc, nu-mi place. Şi de ce o fac?

      Îmi amintesc chiar că am avut o discuţie vie cu un coleg de breaslă care mi-a reproşat că lecturez această publicaţie. „E curată pierdere de timp. Pe deasupra, îţi strici dispoziţia. Sînt incorigibili. Ce vrei să descoperi în ziarul lor?” m-a întrebat, plin de mirare, colegul de breaslă.

     I-am spus că, citind Comunistul, descopăr o parte din realitatea moldovenească pe care alţii preferă s-o ignore. Repet, sînt mereu mai decepţionat de lectura Comunistului, dar mi se pare normal să aflu ce scriu şi simt nişte concetăţeni care au format un partid ce e deocamdată cel mai mare. Mă simt aşa mai informat şi, în plus, cred că un lucru pe care îl priveşti cu ochii mari e mai puţin periculos decît unul pe care îl treci cu vederea.

     Citind numărul de vineri al Comunistului am avut o mică revelaţie. E un interviu mare acolo cu Iurie Muntean, secretarul executiv al CC al PCRM. Iurie Muntean constată, între altele, că „s-au împlinit trei ani de cînd la putere se află hunta”. Iar un tînăr comsomolist precizează că „anume tineretul progresist e în primele rînduri ale luptei împotriva fascizării ţării”.

     Am remarcat, încă înainte să interzică guvernanţii „secera” şi „ciocanul”, că în paginile Comunistului conducerea cvasiliberală şi cvasiproeuropeană e demonizată, confundată cu o juntă ordinară de sorginte fascistă, care a uzurpat puterea. De parte de mine gîndul să le cînt osanale actualilor conducători, dar încercarea PCRM-ului de a pune conducerea de azi într-o oală cu juntele şi reacţiunile mi se pare periculoasă nu doar pentru guvernanţii recenţi.

     În mod normal te întrebi: dar ce va face PCRM-ul dacă va reveni la putere după o luptă acerbă cu puterea pe care o consideră o urgie? Păi, numai încercarea de a-ţi imagina un asemenea viitor îţi poate ridica părul măciucă...

Taguri moldova, Radio Europa Liberă, Iulian Ciocan, Realitatea cu amănuntul, PCRM, Comunistul

Acest forum a fost închis
Comment Sorting
Comentarii
     
de: ion
05.11.2012 17:52
pot eu sa va spun ce vor face daca revin: nu vor mai pleca de la conducere, vor institui un regim si mai rau decit cel de dupa 2001. Asta am aflat-o chiar de la un membru inflacarat al comunistilor.

de: Crudu de la: rambler
05.11.2012 09:00
...Părul, însă, poţi să-ţi cadă definitif dacă AIE mai stă vreo doi ani la putere. Mai slabi mintal şi neîndemnatici conducători şi, totodată, mai mare hoţi, Moldova n-a avut la cârma sa...

În exclusivitate