Linkuri accesibilitate

Prostituția în Bulgaria


Prostituate din România pozînd la un bordel în Germania în 2009.
Prostituate din România pozînd la un bordel în Germania în 2009.

Între 15 și 21 000 de prostituate bulgare practică meseria în străinătate.


După valoarea profitului realizat prostituția se apropie, în ultimii ani de ramura de succes a economiei bulgare - turismul. Numai din Uniunea Europeană în țară sunt transferate anual 1-1,5 de miliarde de euro.

Recordul individual, anunțat de chiar viceprim-ministrul și ministru de interne Țvetan Țvetanov, aparține unei domnișoare anonime care a câștigat în decurs de 8 ani în Olanda 4 milioane de euro.

Combaterea infracțiunilor delicate întâmpină numeroase obstacole inclusiv din partea clienților – deputați, polițiști și politicieni.

Săptămîna trecută un tribunal de la Bruxelles a pronunțat sentințe de 5 și 7 ani împotrivă a doi bulgari, organizatori de rețele de prostituate în chiar capitala Uniunii Europene. Magistrații au cerut confiscarea proprietăților în Bulgaria a celor doi criminali.

În cadrul unei acțiuni comune a Europolului și Eurojust-ului în Franța, Polonia, Belgia și Bulgaria în mijlocul lui iunie a fost anihilată o rețea pentru trafic de tinere bulgaroaice în Olanda și Belgia.

Un studiul elaborat de către Centrul pentru studierea democrației arată că între 15 și 21 000 de prostituate bulgare practică meseria în străinătate. Și aceasta nu reprezintă decât elita piramidei. În orașele bulgare activează alte mii de prostituate cu tarife care merg de la 5-10 euro în sus. Căutarea este stabilă și crește în sezonul estival.

Cu câteva zile în urmă a fost arestat un fost mister Bulgaria și campion la culturism – manager al unei agenții de modă. Împotriva sa a fost formulata tradiționala acuzație – trafic de tinere în Europa occidentală.

Legalizarea prostituției este sprijinită de 35% din participanții la anchetele sociologice. Între timp prostituatele din Sofia și-au anunțat intenția de a organiza un sindicat care să le apere „de rachetul polițienesc”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG