Linkuri accesibilitate

„De ce federalizarea nu este valabilă pentru Republica Moldova”


Studiu al experților de la IDIS „Viitorul”.

În ultimul timp tot mai mulţi comentatori politici se dau cu părerea despre o posibilă soluţie de rezolvare a diferendului transnistrean şi anume prin federalizarea ţării. Pornind de la aceste discuţii, experţii Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul” au lansat studiul „De ce federalizarea nu este valabilă pentru Republica Moldova”. Pe marginea acestei cercetări vom discuta în această dimineaţă cu unul dintre autorii studiului, expertul Corneliu Ciurea.

Europa Liberă: Oficial, Chişinăul nu discută despre federalizare ca soluţie pentru conflictul transnistrean... de unde au apărut toate discuţiile?

Corneliu Ciurea:
„Tocmai asta este marele mister şi e o situaţie ciudată. Toată lumea discută despre un eventual proiect de federalizare, în condiţiile în care un asemenea proiect nu a fost pus pe masă şi în studiul nostru am semnalat că e o situaţie inedită. Anterior se acţiona invers: la început veneau proiectele, iar apoi lumea discuta despre federalizare. Noi considerăm că este o campanie de tatonare a terenului, făcută de nu ştim noi cine, dar putem presupune că influenţele vin din exterior, din partea celor care agrează un eventual scenariu de asmenea gen. Această tatonare a terenului implică mai multe partide care au început să vorbească pe această temă, implică şi comentatori politici, deci este o strategie mai subtilă de promovare a unei idei care, altminteri, nu ar fi prins rădăcini în ţara noastră.”

Europa Liberă: Dar cînd spuneţi că această tatonare se face inclusiv din exterior, la cine, la ce state vă referiţi?

Corneliu Ciurea: „Nu pot să ştiu exact din partea cui vine, pentru că strategiile manipulative sunt extrem de subtile, noi nu ştim şi nu putem arăta cu degetul, dar putem presupune că asemenea gen din influenţe vin din partea statelor care promovează această idee. S-ar putea să vină nu din partea tuturor acestor state. Primul gând al nostru este desigur în direcţia Rusiei, pentru că acest stat este foarte interesat de un asemenea deznodământ. Deci, putem presupune că o asemenea campanie este lansată pe cale democratică şi cu implicarea persoanelor din Republica Moldova, deci nu putem să le reproşăm mare lucru ruşilor, dacă într-adevăr fac asemenea lucru, trebuie să ne reproşăm nouă că acceptăm asemenea gen de jocuri.”

Europa Liberă: Dle Ciurea, ar trebui sau nu să pună Chişinăul în gardă un posibil proiect de federalizare?

Corneliu Ciurea:
„Eu cred că da, pentru că chiar dacă lumea spune că denumirea nu contează, contează conţinutul, eu cred că denumirea de federalizare comportă un anume conţinut foarte clar şi el este cel pe care memorandumul Kozac ni l-a adus, şi un asemenea scenariu de federalizare este sigur foarte indezirabil, din mai multe considerente. În primul rînd pentru că există riscul scindării de mai departe a statului. Unii spun că după o federalizare de tipul Kozak, statul Republica Moldova în formula actuală va înceta să mai existe. În al doilea rînd, există pericolul iminent al „transnistrizării” Republicii Moldova şi astfel vom uita pentru o perioadă îndelungată de UE şi şansele noastre de apropiere de acest spaţiu şi sunt şi alte defecte, prezenţa militară, deci toate aceste considerente ne fac să credem că un scenariu de federalizare nu poate fi acceptat şi tocmai acest lucru îl semnalăm: mergem pe o pantă abruptă şi riscăm la un moment dat să ne rostogolim tocmai în direcţia federalizării.”

Europa Liberă: Pe de altă parte, sunt cîteva exemplu pozitive de federalizare – Statele Unite sunt o federaţie, Republica Federală Germania, deci pentru aceste ţări un model federativ a fost potrivit! De ce în cazul Republicii Moldova nu e?

Corneliu Ciurea:
„Păi, asta este, argumentaţi de o manieră care este foarte greu de respins şi acesta este avantajul celor care susţin ideea de federalizare. Este uşor să susţii federalizarea pentru că sunt multe exemple pozitive. Problema celor care susţin cauza contrarie este că ei cunosc bine contextul şi situaţia pe teren. În cazul Republicii Moldova şi s-a argumentat anterior, dar trebuie să revenim pentru că suntem partea cea slabă, originile conflictului sunt cu totul diferite. Nu este un conflict etnic, e vorba de influenţa geopolitică a Rusiei şi toţi aceşti factori ne determină să considerăm că un eventual scenariu de federalizare va fi un proiect eminamente geopolitic, care va schimba soarta Republicii Moldova, or noi nu ne dorim o asemenea întorsătură. Din acestă cauză, nu atât că dorim să blocăm discuţiile despre federalizare, că nu ne este în cădere, dar cel puţin am dori să punem accentele anume în asemenea mod şi am vrea ca această poziţie a IDIS şi a altor organizaţii să fie susţinută de un cerc cît mai larg de oameni.”

Europa Liberă: Dle Ciurea, dar dacă se pune punct soluţiei federative, ce soluţie rămâne pentru Republica Moldova?

Corneliu Ciurea:
„Ştiţi, în diplomaţie este un principiu vechi de cînd e lumea, cînd nu ştii ce să schimbi, mai nu întreprinzi nimic. Chiar dacă nu o să avem o soluţie foarte clară pentru conflictul transnistrean, oricum nu va fi un capăt de lume, pentru că vom continua să trăim în acest spaţiu politic creat după calapodul pe care îl avem astăzi. Deci oricum oamenii vor trăi aşa cum trăiesc astăzi şi nu cred că acesta este cel mai prost scenariu. E o situaţie de status-quo şi noi ne-am obişnuit de 20 de ani să existăm într-o asemenea stare de normalitate anormală, după cum a fost ea plastic formulată de un politolog. Deci, soluţia status-quo-ului nu trebuie să fie abandonată cu uşurinţă, ci să fie avută mereu în vedere şi să fie o soluţie reală. O altă soluţie este acest scenariul propus de dl Carpov, al paşilor mici, problema acestui scenariu este că nu poate dura la nesfârşit, este un scenariu tranzitoriu, şi la un moment dat vom fi împinşi în direcţia luării unei atitudini. În concluzie, şi aceasta a fost concluzia autoritorilor studiului, decît să mergem într-o direcţie pe care nu o cunoaştem şi să îmbrăţişăm formule care ar putea să fie extrem de periculoase pentru noi, mai bine să ne mulţumim cu situaţia existentă, să promovăm ideea integrării europene care nu ne grăbeşte prea mult, pentru că până a deveni noi membri cu drepturi depline în UE, va mai trece ceva timp şi să încercăm să ameliorăm climatul de negociere şi de discuţii cu partenerii noştri transnistreni, dar fără prea multă grabă, or senzaţia noastră e că cineva ne grăbeşte, ne împinge din urmă, şi tocmai acest lucru pare a fi suspect.”

Europa Liberă: S-a anunţat o vizită a cancelarei Germaniei, Angela Merkel la Chişinău, în opinia Dvs ce scop urmăreşte această vizită?

Corneliu Ciurea:
„Cu siguranţă dna Merkel vine şi pentru a discuta posibilele soluţii pentru conflictul transnistrean, dar sunt sigur că nu se vine cu un scenariu care să fie pus pe masă şi impus partenerilor, în cazul dat Republicii Moldova. Eu cred că se va discuta foarte concret pe lângă problemele economice legate de integrarea europeană. Se va discuta şi despre soluţii, dar fără a avea în vedere o singură soluţie, cea a federalizării. Eu nu cred că Germania are deja pregătit un scenariu pentru Republica Moldova pe care vrea să il bage pe gît, în cazul în care Moldova nu îl doreşte. Jocurile încă nu sunt făcute şi eu cred că tatonările se fac în continuare şi aceste contacte dintre înalţii demnitari ai unui stat mare precum este Germania şi a unui stat mic precum este Republica Moldova sunt absolut necesare. Deci, nu văd venirea dnei Merkel ca descinderea unui mare demnitar care vrea să pună punctul pe „i”. Din contra, discuţia continuă.”

Europa Liberă: Dar credeţi că Federaţia Rusă îşi doreşte o rezolvarea conflictului transnistrean acum sau merge încet spre recunoaşterea transnistriei?

Corneliu Ciurea:
„Eu cred că Rusia înţelege că nu poate rezolva printr-o manieră acceptabilă pentru ei conflictul transnistrean în scurt timp, tocmai din această cauza aş admite că au fost lansate asemenea campanii subtile de promovare a ideii. Eu cred că Federaţia Rusă îşi urmăreşte propriul său obiectiv şi pregăteşte terenul pentru o eventuală federalizare după un model de tip Kozak, dar acest lucru îl înţeleg ei foarte bine că nu se poate întâmpla în mod rapid, de aceea vedem toate aceste pregătiri.”

Europa Liberă: Dacă Chişinăul nu acceptă federalizarea, e o posibilă soluţie reunificarea ţării pe cale naturală, în timp, prin consolidarea măsurilor de încredere pe care insistă de multe ori Guvernul?

Corneliu Ciurea:
„Chiar dacă este un scenariu care pare acum puţin fezabil, eu aş insista asupra unui asemenea deznodământ care poate să se producă pe termen lung. Sigur nu ne putem aştepta ca în scurt timp să avem un asemenea rezultat, dar am spus: lucrurile nu trebuie să fie grăbite, noi trebuie să urmăm o cale firească, fără a fi împinşi pe la spate şi treptat, de ce nu, putem admite un asemenea rezultat care ne-ar face onoare şi nouă şi transnistrenilor.”
XS
SM
MD
LG