Linkuri accesibilitate

Mmpsuf


Eglė Sirvydytė
Eglė Sirvydytė

For beauty no matter how sad.

Fila de astăzi a dicționarului de sunete conține un nume imposibil de pronunțat, cel puțin în româneşte: mmpsuf. E vorba de o trupă care se coagulează în jurul a doi muzicieni lituanieni, Eglė Sirvydytė (voce, ghitară, pian, bass, compoziție, text) şi Aivaras Ruzgas (instrumente elextronice, compoziție, text). Pagina lor de Facebook ne spune că sînt două cunoscute figuri ale muzicii underground din Vilnius, capitala Lituaniei.

Cam de zece ani încoace Aivaras compune muzică numai pentru proiecte audiovizuale (împreună cu poetul şi dramaturgul G. Labanauskaite, şi artistul video V.Malcius), pentru teatru, şi pentru o trupă de poezie audiovizuală lituaniană, numită Avaspo. Asta l-a ajutat să-şi moduleze percepția legată de compoziția muzicală şi de sunet prin adăugarea unor puternice calități vizuale.



Înainte de naşterea proiectului mmpsuf, Eglė a avut o carieră solo de cântăreață şi compozitoare într-un context jazz-folk acustic. Cei doi au lansat două albume, „Expeditors”, în 2011, şi „Retina”, în 2012. Acesta din urmă are pe copertă următoarele cuvinte: „for beauty no matter how sad", „pentru frumusețe oricît de tristă”, iar piesa pe care o ascultăm, „Beautiful Robots”, deschide albumul „Expeditors”.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:10 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG