Linkuri accesibilitate

Reformatarea guvernării pînă la următoarele alegeri nu va fi, că nu are cum să fie


Vlad Filat: Ceea ce urmează să facem imediat e să muncim.

Europa Liberă: Domnule Filat, se menţine Acordul Alianţei?

Vlad Filat: „Da.”

Europa Liberă: Cum? Preşedintele nu a fost ales domnul Lupu, speaker nu a fost ales domnul Ghimpu.

Vlad Filat:
„Acordul Alianţei nu ţine doar de funcţii. Acordul Alianţei, în primul rând, ţine de actul guvernării în Republica Moldova. Şi uitaţi-vă de acest aspect noi ne vom ţine în continuare. Fiecare dintre partidele care constituie Alianţa pentru Integrare Europeană are posibilitatea şi, mai mult decât atât, instrumentarul suficient pentru ca să contribuie în îndeplinirea programului de activitate a guvernării. ”

Europa Liberă: Cum stabiliţi consensul în societate fără PCRM?

Vlad Filat
: „Eu tare sper că această poziţionare a PCRM-ului inexplicabilă va lua sfîrşit, în perioada imediat următoare. Şi aici dacă să revenim la mesajul transmis astăzi de către domnul preşedinte Timofti inclusiv privind adoptarea legii privind opoziţia, discuţii, consultări ş.a.m.d., vom reuşi să avem această comunicare necesară. Vedeţi obiectivele, pînă la urmă, a tuturor partidelor sunt aceleaşi, toţi ne dorim să avem un stat democratic, libertăţi şi bunăstare. ”

Europa Liberă: Admiteţi sau nu reformatarea guvernării?

Vlad Filat:
„Reformatarea guvernării pînă la următoarele alegeri nu va fi, că nu are cum să fie. Alegerea preşedintelui este un pas important care duce la oferirea stabilităţii în Republica Moldova. Ceea ce urmează să facem imediat e să muncim. Şi această muncă poate să dea rezultat doar atunci cînd va fi această majoritate parlamentară consolidată şi acţiuni consolidate la nivel de instituţii şi puteri ale statului.”

Europa Liberă: Primul pas pe care vreţi să-l facă noul preşedinte.

Vlad Filat:
„Primul pas pe care urmează să-l facă preşedintele Republicii Moldovei este ca să avem acea întâlnire, pe care eu mi-o doresc, să fie în Parlament, cu mesajele de rigoare, care să conţină nu doar lansare de idei, dar analiză profundă a situaţiei, fiind privită de instituţia parlamentară, de către Guvern şi de către Preşedinţie şi ulterior, adoptarea anumitor decizii, care trebuie să fie şi la nivel de Parlament şi la nivel de Guvern în eficientizarea în activitate a instituţiilor statului.”

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct
XS
SM
MD
LG