Linkuri accesibilitate

Lansarea cărţilor Europei Libere la universitatea din Cahul


„Jurnal săptămînal” şi „Realitatea cu amănuntul”, cu autorii şi „protagoniştii” celor două volume.


La Universitatea Bogdan Petriceicu Haşdeu din Cahul a avut loc lansarea ultimelor două volume, scoase de Europa Libera: Jurnal săptămânal şi Realitatea cu amănuntul. Alla Ceapai relatează:

Biblioteca „Grigore Vieru” a Universităţii de la Cahul s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei aproape 100 de studenţi şi profesori care au participat astăzi la lansarea celor două cărţi ale Europei Libere: „Jurnalul Săptămînal” la cea de-a şaptea ediţie şi „Realitatea cu amănuntul” a cincea ediţie. Studenta Ana Hodinitu s-a arătat plăcut surprinsă de venirea Europei Libere la Cahul:

„Mi se pare o idee originală pentru că se rup barierele între mass-media şi societate.”

Europa Liberă: Ai auzit tabletele scriitorului Iulian Ciocan, cum ţi se par?

„Ajunge foarte uşor la problemele sociale care ne frămîntă. Domnu Iulian pune punctul pe i acolo unde poate mulţi dintre noi nu îndrăznim să-l punem.”

Petru Botezatu, lector la Universitatea din Cahul spune că elementul asemănător dintre cele două cărţii sunt eroii acestora:

„Iulian Ciocan surprinde realitatea atît la nivel înalt a politicului, o oficialului, a funcţionarilor, cît şi realitatea oamenilor simpli. Dacă să mă refer la Jurnalul Săptămînal coordonat de jurnalista Valentina Ursu este de asemenea o realizare importantă întrucît între coperţilor acestor cărţi sunt incluse jurnale ţinute de diferiţi oameni, personaje ale vieţii politice, vieţii sociale, dar şi oameni simpli de la ţară.”

Valentina Ursu jurnalista Europei Libere, coordonatoarea Jurnalului Săptămînal difuzat în fiecare sîmbătă în cadrul emisiunii La sfîrşit de săptămînă cu Europa Libera:

„350 de săptămîni au fost cuprinse în cele şapte ediţii ale Jurnalului Săptămînal. Asta înseamnă că 350 de oameni şi-au spus păsul în paginile acestor coperţi, şapte la număr cărţi. Au scris aceste jurnale la Europa Liberă diverşi oameni, începînd de la preşedinte şi premier pînă la simplu muritor. În cele mai dese cazuri oamenii simple au scris sincer şi se citeşte cu mai mult interes ceea ce au scris aici.”

Realitatea cu amănuntul” aflată la cea de-a cincea ediţie cuprinde sute de tablete editoriale semnate de scriitorul Iulian Ciocan, care pot fi ascultate la fiecare Emisiune matinală a Europei Libere. Scriitorul Iulian Ciocan:

„Sunt şi ele nişte incursiuni în realitatea imediată. Dincolo de gesturi, de reflexe, de atitudini , încerc cumva să întrezăresc un cadru mai larg. Şi să văd de fapt ce se întîmplă cu noi în această poveste a cotidianului.”

Din capitala de sud la un eveniment asemănător Europa Liberă va fi prezentă în capitala de la Nord, la Bălţi unde pe 16 februarie vor fi lansate „Jurnalul Săptămînal” şi „Realitatea cu amănuntul”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG