Linkuri accesibilitate

Céu Whitaker Poças


Unul din cei mai inovativi artişti brazilieni apăruți în America ultimilor ani.



Ce fascinează de fapt, la muzica braziliană? Ritmul? Sonoritatea exotică? A fost cândva o modă care era să ucidă, cel puțin pentru mine, muzica braziliană. Moda bossanova. Ce bine însă că au apărut oameni cum e Otto - la care voi reveni într-o altă ediție, sau Céu, o fată de la Sao Paolo, ce a devenit faimoasă la New York, dupa lansarea albumului său de debut din 2007, intitulat chiar „Céu”.

Aflăm de la David Dye - care ține rubrica World Cafe la National Public Radio din Statele Unite - ca numele întreg al lui Céu ("cer" in limba portugheză) e Maria do Céu Whitaker Poças. David Dye mai spune că Céu e unul din cei mai inovativi artişti brazilieni apăruți în America ultimilor ani.

Samba, jazz, soul, r&b, electro-pop, dub, funky şi reggae, iată ce ne propune Céu pe cele două albume ale sale (al doilea a apărut in luna august 2009, şi se numeste Vagarosa”) într-un foarte frumos amestec de acustic cu electronica. Piesa se numeste „Bubuia”, şi e cântată de Céu împreună cu Anelis Assumpção şi Thalma de Freitas.

Céu Whitaker Poças
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:36 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG