Linkuri accesibilitate

CCA acuzat că a dat curs în 2007 unei comenzi a trustului Intact


Procuratura de la Chișinău sesizată în legatură cu posibile neregularități în administrarea licentelor de emisie TV.


Sesizarea depusa la sfirsitul saptaminii trecute la Procuratura din Chisinau porneste de la o acuzatie lansata recent de un om de televiziune moldovean, Razvan Paveliu. Paveliu sustine ca in 2007 Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chisinau ar fi retras prin inselaciune licenta de emisie in Republica Moldova a televiziunii publice de la Bucuresti, la comanda omului de afaceri roman Dan Voiculescu, patronul trustului Intact.

Cosmin Pacuraru de la Asociatia PublicMedia din Bucuresti a declarat „Europei Libere” ca sesizarea depusa la Procuratura moldoveana porneste si de la o suspiciune legata de comiterea unor ilegalitati de anumiti angajati ai TVR, si spera ca actuala conducere a televiziunii romane sa lanseze o ancheta interna.

Cosmin Pacuraru: „In acea perioada, in televiziunea romana, foarte multi oameni cu functii proveneau din trustul Intact, cei care de fapt in acest moment emit in Moldova pe frecventa luata televiziunii romane”.

In sesizarea trimisa de PublicMedia la Procuratura din Chisinau se mai vorbeste si despre suspiciunea de concurenta imperfecta pe piata audiovizualului din Republica Moldova.

Cosmin Pacuraru: „Un grup de firme detine doua din cele trei frecvente nationale din Republica Moldova, ceea ce s-ar putea sa nu fie tocmai legal: cei care au franciza si retransmit „Ostankino – Pierviy Kanal”, si cei care au franciza si retransmit „Antena 1”.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG