joi, mai 05, 2016 Ora Locală 03:59

  Arhiva istorică Radio Europa Liberă / Muzică şi cultură

  Cu Angela Gheorghiu de vorbă la Siena

  România nu are în Ministerul culturii sau în guvern sau la preşedinţie oameni care să-şi dea seama că prin Operă, astăzi, efectiv, România ar putea câştiga enorm.

  Angela Gheorghiu cu Leo Nucci în TraviataAngela Gheorghiu cu Leo Nucci în Traviata
  x
  Angela Gheorghiu cu Leo Nucci în Traviata
  Angela Gheorghiu cu Leo Nucci în Traviata

  Multimedia

  Audio

  20 august 2000

  Interviul săptămânii”.

  Cu Angela Gheorghiu la Siena.

  Realizator: Victor Eskenasy-Moroşan; Invitat: soprana Angela Gheorghiu.

  Interviul a fost realizat la Siena, în Italia, în ajunul unui spectacol excepţional cu opera Traviata de Verdi. Un spectacol în aer liber, în piaţa medievală a Sienei, Il Campo, cu participarea orchestrei Fundaţiei Arturo Toscanini, dirijata de Romano Gandolfi, la care au asistat circa 30 de mii de spectatori, veniţi din întreaga Toscană.

  Afișul spectacolului de la Siena
  Soprana Angela Gheorghiu spune că a fost atrasă la Siena de noutatea spectacolului: Traviata este prima producţie de operă, montată în piaţa medievală a oraşului.

  La 10 ani de la revoluţia din România, Angela Gheorghiu constată că „din păcate, opera română nu există... România nu are în Ministerul culturii sau în guvern sau la preşedinţie oameni care să-şi dea seama că din punct de vedere artistic şi mai ales al operei, astăzi, efectiv, România ar putea câştiga enorm. Sunt state care se bat să ne aibă, minus România”.

  Vorbind despre şcoala muzicală din România, Angela Gheorghiu ţine să precizeze că în primul rând contează talentul iar „în România este talent!”

  În exclusivitate