Linkuri accesibilitate

Cu Angela Gheorghiu de vorbă la Siena


Angela Gheorghiu cu Leo Nucci în Traviata
Angela Gheorghiu cu Leo Nucci în Traviata

România nu are în Ministerul culturii sau în guvern sau la preşedinţie oameni care să-şi dea seama că prin Operă, astăzi, efectiv, România ar putea câştiga enorm.


20 august 2000

Interviul săptămânii”.

Cu Angela Gheorghiu la Siena.

Realizator: Victor Eskenasy-Moroşan; Invitat: soprana Angela Gheorghiu.

Interviul a fost realizat la Siena, în Italia, în ajunul unui spectacol excepţional cu opera Traviata de Verdi. Un spectacol în aer liber, în piaţa medievală a Sienei, Il Campo, cu participarea orchestrei Fundaţiei Arturo Toscanini, dirijata de Romano Gandolfi, la care au asistat circa 30 de mii de spectatori, veniţi din întreaga Toscană.

Afișul spectacolului de la Siena
Soprana Angela Gheorghiu spune că a fost atrasă la Siena de noutatea spectacolului: Traviata este prima producţie de operă, montată în piaţa medievală a oraşului.

La 10 ani de la revoluţia din România, Angela Gheorghiu constată că „din păcate, opera română nu există... România nu are în Ministerul culturii sau în guvern sau la preşedinţie oameni care să-şi dea seama că din punct de vedere artistic şi mai ales al operei, astăzi, efectiv, România ar putea câştiga enorm. Sunt state care se bat să ne aibă, minus România”.

Vorbind despre şcoala muzicală din România, Angela Gheorghiu ţine să precizeze că în primul rând contează talentul iar „în România este talent!”
XS
SM
MD
LG