Linkuri accesibilitate

Boicotul: un act nedemocratic; sabotajul: o infracțiune (Timpul)


Tăcerea Partidului Liberal - un comentariu de Denis Cenușă

Tatiana Corai se întreabă în Timpul dacă boicotul anunţat referendumului de către comunişti înseamnă de fapt că cei dintre ei care sunt primari sau preşedinţi de raioane vor refuza să organizeze secţii de vot şi birouri electorale. Dacă-i aşa, atunci asta se numeşte sabotaj, constată jurnalista, iar actele de sabotaj împotriva statului trebuie, bineînţeles, sancţionate.

Pe paginile aceluiaşi cotidian găsiţi şi un îndemn în favoarea referendumului, formulat de Alexandru Grecu, preşedintele Uniunii Teatrale. Pentru a fi iarăşi liberi – iată de ce trebuie să ne alegem singuri preşedintele, este de părere artistul.

Din acelaşi ziar aflaţi ce nu mai ajunge ca clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei să fie din nou funcţionale şi cum trebuie, de fapt, să fie un poliţist modern. Să se afle zi şi noapte în slujba cetăţeanului, aşa defineşte poliţistul modern premierul Vlad Filat. Ce cred alţi participanţi la o reuniune care a elaborat săptămâna trecută o foie de parcurs pentru reformarea sistemului poliţienesc din Moldova aflaţi din Timpul de astăzi.

Dintr-un comentariu al lui Denis Cenuşă publicat de site-ul HOTNEWS aflaţi cum poate fi interpretată tăcerea PL-ului în tot ce este legat de cursa prezidenţială şi disputa Filat – Lupu legată de acest subiect sau scandalul mediatic Mocanu – Plahotniuc. Comentatorul crede că PL-ul lui Mihai Ghimpu nu doreşte decît să exploateze rivalităţile electorale dintre PLDM şi PDM, nu în alte scopuri decît la fel electorale.

Am aruncat o privire şi pe blogurile unor politicieni. Ministrului justiţiei Alexandru Tănase le recomandă pe blogul său tuturor celor care în această campanie vor avea „neinspirata” idee să se judece cu presa să nu o facă. Aluzie la avertismentul lansat de Plahotniuc. Dacă consideraţi că o declaraţie v-a lezat onoarea şi demnitatea, cereţi autorului acestei declaraţii să vină cu dezminţiri sau, dacă nu o face, formulaţi plîngeri în justiţie contra sursei de la care vine informaţia, nu şi a celor ce au difuzat-o, este sfatul ministrului justiţiei, care are o experienţă anume în dosare civile legate de defăimare.
XS
SM
MD
LG