Linkuri accesibilitate

Ordinul „Bogdan Intemeietorul” și milioanele de lei (Timpul)


Din ziarul de limbă rusă Panorama aflaţi de ce hrana puşcăriaşilor este de proastă calitate, cât vor mai fi nevoiţi chişinăuienii să suporte mirosul urât produs de staţiile de epurare şi de ce Vladimir Voronin a refuzat să răspundă întrebărilor comisiei parlamentare care investighează evenimentele din aprilie anul trecut.

Două milioane de lei, atât a costat bugetul ţării 500 de ordine „Bogdan Intemeietorul”, comandate anul trecut la Moscova, la cererea lui Vladimir Voronin, titrează Timpul. Astăzi, ordinile stau la păstrare în Banca Naţională, iar preşedintele interimar Mihai Ghimpu refuză să confere o atare distincţie. De ce, aflaţi în articolul semnat de Alina Ţurcan.

Tot în Timpul Sorina Ştefârţă analizând activitatea comisiei Nagacevschi, scrie că teamă i-i că în dimineaţa de 7 aprillie oamenii vor avea parte de o sumedenie de evenimente cu o conotaţie simbolico-artistică şi cu nicio apreciere politico-juridică. Nimic nou, scrie ziarista, istoria o fac poeţii, actorii şi, mai recent, tinerii. Iar politicienii îi „gestionează” rezultatele.

În Economist aflaţi dacă programul „Prima Casă” este un balon imobiliar sau un sprijin real pentru tinerii cu venituri modeste dar dornici să-şi cumpere o locuinţă. Tot aici găsiţi şi părerile experţilor despre primele semne de relansare economică văzute de oficialităţi.
XS
SM
MD
LG