Linkuri accesibilitate

15.03 - București: 64 de întreprinderi propuse spre privatizare


Sidex Galați
Sidex Galați

Succesul reformelor va depinde de capacitatea autorităţilor de a organiza recalificarea forţei de muncă, sunt de părere experţii economici



15 martie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea, corespondent: Dan Tapalagă).

64 de societăți propuse spre privatizare.

Preşedintele Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu şi ministrul transporturilor, Traian Băsescu au semnat cu o serie de firme de renume contractele de consultanţă în vederea, după caz, privatizării, restructurării sau lichidării unui număr de 64 de societăţi.

Cele 64 de întreprinderi sunt cuprinse în programul PSAL, convenit cu Banca Mondială. Experţii sunt de părere că va fi greu de găsit cumpărători pentru aceste societăţi. Companiile de consultanţă, cu care tocmai s-au semnat contracte, vor pregăti strategii de privatizare, restructurare sau lichidare. Electroputere Craiova sau Clujana sunt considerate oferte atractive - cele din industria grea, împovărate de datorii, îşi vor gări greu cumpărători sau investitori.

Roman Braşov va intra în restructurare. Numărul disponibilizărilor de anunţă destul de mare: succesul reformelor va depinde de capacitatea autorităţilor de a organiza recalificarea acestei forţe de muncă, sunt de părere experţii economici, contactaţi de Europa Libera.

Strategia de privatizare cu ajutorul consultanţei unor bănci comerciale a mai fost încercată, fără rezultate remarcabile.
XS
SM
MD
LG