Linkuri accesibilitate

Psihanalist, demascator și magician... (Capitala)


În cazul alegerilor anticipate lucrurile se vor complica în interiorul Alianţei pentru Integrare Europeană, e de părere Nicolae Negru în Jurnal de Chişinău. Partidele din Alianţă se vor afla în faţa a două obiective contradictorii, crede editorialistul: să se pregătească de alegeri şi în acelaşi timp să continue reformele de însănătoşire a economiei.

În editorialul său din Capitala, Cornel Ciurea crede că pentru a-l înţelege pe un politician moldovean, trebuie să fii, în acelaşi timp, psihanalist, demascator şi magician. După ce i-a urmărit pe câţiva dintre politicieni, Cornel Ciurea scrie că a citit pe faţa lor ruşine, nelinişte şi, pe alocuri, iresponsabilitate.

Vlad Loghin de la Moldova Suverană critică transparenţa privind acumularea şi folosirea banilor din bugetul public naţional. Jurnalistul scrie că pe site-ul ministerului de finanţe informaţia despre executarea bugetului public ar apărea cu o întârziere de o lună-două.

Schimbarea politică de la Chişinău, cu orientarea pro-Occidentală a noii conduceri ar fi determinat revizuirea planurilor ruse de „susţinere” a Moldovei, scrie analistul politic Denis Cenuşă pe blog-ul său.

Ziarul de limbă rusă Panorama publică un articol despre pretinsa legătură dintre procurorul general Valeriu Zubco şi omul de afaceri Vladimir Plohotniuc, despre care se spune că ar fi apropiat familiei Voronin.

Presa de la Bucureşti, între care Jurnalul Naţional citează declaraţia ex-preşedintelui Vladimir Voronin precum că decizia României de a găzdui scutul american antirachetă aminteşte de înţelegerile dintre mareșalul Antonescu şi Hitler.

Cotidianul Gindul scrie că în timp ce România se confruntă cu serioase probleme financiare, Guvernul de la Bucureşti este darnic cu Republica Moldova acordându-i un ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro.

Iar mediile de la Kiev scriu că în câteva săptămâni Moldova urmează să cedeze Ucrainei terenurile din preajma traseului “Odesa-Reni” de lîngă satul Palanca.

Cotidianul Timpul publică mai multe fotografii din albumul de familie al regretatului poet Grigore Vieru şi amintiri ale celor mai apropiate rude. La 14 februarie poetul ar fi împlinit 75 de ani.
XS
SM
MD
LG