Linkuri accesibilitate

"Căutarea consensului în baza anumitor condiţii"


Vladimir Ţurcanu
Vladimir Ţurcanu

Vladimir Ţurcanu despre scrisoarea trimisă lui V. Voronin în care pledează pentru evitarea alegerilor anticipate

Vasile Botnaru: Ce scrisoare i-ati adresat presedintelui Voronin si ce sanse exista sa aveti voturi necesare ca sa il votati pe un presedinte ceea ce ar insemna, inteleg, evitarea alegerilor anticipate?

Vladimir Turcanu: In principiu intrebarea nu se pune referitor la existenta sau nu a numarului necesar de voturi. Tematica scrisorii este urmatoarea: prima - o analiza a situatiei in tara cu concluzia ca urmeaza sa fie luate toate masurile necesare si posibile pentru a evita alegerile anticipate, dar cu anumite conditii. Cautarea de fapt a consensului cu fortele politice care sint prezente in parlament in baza anumitor conditii si propuneri. Detaiile este clar ca acum nu pot sa vi le prezint avind in vedere ca discutiile merg. Cu ce se vor solda aceste discutii o sa aflati in timpul cel mai apropiat.

Vasile Botnaru: Nu exista riscul destramarii sau impartirii deputatilor comunisti?

Vladimir Turcanu: Nu, in baza acestor propuneri nicidecum nu sta problema separarii, divizarii fractiunii, distrugerii s.a.m.d. Este vorba despre o conlucrare normala, sanatoasa cu fortele politice sanatoase care intr-adevar sint in actualul parlament. Mai mult ca atit, noi intelegem toti ca fortele parlamentare politice recunosc, poate nu public, dar in sinea lor inteleg si inteleg foarte bine ca alegerile anticipate nu sunt favorabile pentru nimeni absolut. Cu atit mai mult pentru tara, pentru populatie.

Vasile Botnaru: Cum a reactionat liderul partidului la acest demers?

Vladimir Turcanu: In mod normal. Discutii pe marginea acestor probleme chiar sint foarte benefice, cum el a spus, si discutam, vedem la ce o sa ajungem.

Vasile Botnaru: Acesta este un demers personal sau aveti totusi un grup al carui parere o reprezentati?

Vladimir Turcanu: Eu m-am adresat din numele meu, dar, ma rog, eu stiu, sint o buna parte din membrii fractiunii care au facut cunostinta cu aceasta scrisoare si o sustin ca idee, ca o baza pentru discutii.

Vasile Botnaru: Dumneavoastra personal ati fi gata sa il votati pe Marina Lupu ca procedura de compromis?

Vladimir Turcanu: Intrebarea aceasta cam depaseste continutul scrisorii si eu cred ca nu este cazul acum sa comentam sau sa discutam pe marginea acestei probleme.

Vasile Botnaru: Dar ati renuntat la idea crearii unei coalitii de stinga cu democratii sau cu alte formatiuni?

Vladimir Turcanu: Totul este posibil.
XS
SM
MD
LG