Linkuri accesibilitate

DJ Shadow


Moldova - Cover Endtroducing, 1996
Moldova - Cover Endtroducing, 1996

Un album compus exclusiv din mostre sonore

“Endtroducing”, albumul de debut al producatorului, compozitorului si disc jockey-ului american, DJ Shadow (pe numele lui adevarat Josh Davis) a intrat in Cartea Recordurilor drept, citez: the first album created entirely from sampled sources.

Iar asta vrea sa spuna ca folosind numai mostre sonore, majoritatea luate de pe obscure albume vinil gasite in magaziile subterane ale magazinelor de discuri, DJ Shadow a creat o lume unde nu exista genuri muzicale, ci doar texturi sonore si stiluri care se intretaie.

Acesta e de fapt motivul petru care acest album a fost considerat o inovatie totala la aparitia sa. Explicatia unora din cronicarii muzicali este ca ascultatorul are vaga senzatiee ca a mai auzit muzica asta undeva, desi e foarte clar ca are de a face cu ceva absolut nou. Pentru cei de la All Music Guide, motivul succesului nemapomenit al albumului Endtroducing este exact acesta: el absolut inovator, dar construit pe o solida temelie istorica.

Mie personal, cintecul care urmeaza, Organ Donor, mi-a fost total necunoscut cind l-am auzit prim a oara, desi tema imi era vag familiara (suna parca a Iron Butterfly, sau a Uriah Heep). Organ Donor, asadar de pe “Endtroducing”, cu DJ Shadow

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG