Linkuri accesibilitate

Impas la negocierile 5+2 de la Lvov


Chişinăul şi Tiraspolul nu au semnat niciun document în timpul negocierilor în format 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean, care s-au desfăşurat la Lvov. „Până în prezent, nu avem niciun document de acest fel. Toate sunt în proces de lucru", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov citat de Publika Tv. Șefa misiunii OSCE, Jennifer Brush şi-a exprimat dezamagirea faţă de lipsa rezultatelor concrete la aceasta rundă, dar şi speranţa că activitatea desfăşurată în cadrul acestor negocieri va duce la o viaţă mai bună a cetăţenilor de pe cele doua maluri ale Nistrului
„Premierul Filat si Evgheni Șevciuk s-au declarat dezamagiţi, dar eu sunt încurajata de activitatea pe care am facut-o astazi şi de perspectiva de a face viaţa mai bună pentru aomenii de pe ambele maluri ale Nistrului din Moldova. Si le voi spune prietenilor mei ucrainieni, că rezolvarea problemelor legate de libertatea de mişcare va ajuta afacerilor, comeţului şi mişcarea liberă în Ucraina.” Negociatoarea regiunii Transnistrene, Nina Ştanski, a spus că se află la Lvov pentru ca la Tiraspol ar exista voinţa politica pentru dialog.
Ultima rundă de negocieri în format 5+2 a avut loc în luna noiembrie 2012, la Dublin, Irlanda. Noi tratative vor avea loc la Odesa, în perioada 23-24 mai.
XS
SM
MD
LG