Linkuri accesibilitate

Reformatarea alianței este iminentă






Ghimpu a răgușit în încercarea sa sinceră de a-i concelia pe liderii PD și PLDM, și de a reface alianța de guvernare, dar am mai spus și în altă postare că rivalitatea dintre PD și PLDM este falsă și nu cred că merită să oferim prea multă atenție declarațiilor tari din zilele acestea. Liberalii ar face mai bine dacă și-ar aminti de amenințările socialiștilor în frunte cu Dodon precum că se urmărește reformatarea alianței de guvernare și înlăturarea liberalilor din arcul guvernamental.

Liderul PL caută acum argumente prin care PLDM să-și motiveze denunțarea acordului AIE, însă pare-se că Ghimpu nu înțelege că această falsă criză politică este „cauzată” de el însuși, adică el și este acel „ghimpe”, care nu-i lasă pe socialiști, democrați și liberal-democrați să „guverneze” țara în pace.

Prin propunerea de a re-negocia acordul alianței de guvernare se are în vedere faptul că este foarte probabil ca noua alianță să fie încropită mai degrabă cu fracțiunea socialiștilor, fară liberali. Aceasta și va însemna, de fapt, reformatarea alianței despre care ne tot vorbea Dodon. Știm că socialiștii sunt împotriva obținerii calității de membru UE, dar nu se împotrivesc ca Republica Moldova să obțină regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Astfel, am putea avea curînd o „Alianță pentru Integrare Europeană”, brand „pantetat” de PL, dar fără liberali în componența acesteia. În felul acesta se încearcă înlăturarea treptată a Partidului Liberal de pe scena politică a Republicii Moldova: întîi de la guvernare, după care se va avea grijă ca la următoarele alegeri să nu ajungă nici în Parlament.
XS
SM
MD
LG