Linkuri accesibilitate

„Moldova, spălătoria de bani a mafiei ruse” (Timpul)


Victor Rebengiuc la 80 de ani (A. Pleșu/Adevărul).



Timpul de astăzi dedică spaţii largi situaţiei de la Banca de Economii, inclusiv unor scheme de spălare de bani. Din câte reiese din articolul „Moldova, spălătoria de bani a mafiei ruse”, prin bancă au fost tranzitate sume importante provenite din nişte scheme financiare legate direct de mega-mediatizatul caz Magniţki.

Adevărul publică un interviu cu Alexandru Cuzimuc – directorul Agenţiei pentru protecţia Consumatorilor. De aici aflăm, printre altele, care sunt cele mai răspândite plângeri ale consumatorilor locali, aflăm despre faptul că în Republica Moldova nu există o posibilitate de a analiza produsele lactate pentru a afla dacă acestea sunt naturale sau produse din praf, dar şi nişte cazuri mai bizare de reclamaţii, cum ar fi, de exemplu, cele venite din partea unor persoane care nu au trecut testul de „face control” la cluburile de noapte.

Tot în Adevărul, citim un minunat text scris de Andrei Pleşu, dedicat unuia dintre cei mai mari actori români – Victor Rebengiuc. Un scurt pasaj: „Nu e „şaizecist”, „optzecist”, sau „nouăzecist”. E bun. E foarte bun. Cu oameni ca el, cultura trece dincolo de clasamente belfereşti şi dincolo de calendare.”
XS
SM
MD
LG