Linkuri accesibilitate

Concursul „Marca Comercială a Anului”, ediția a X-a


În acest an au participat aproape o sută de întreprinderi.





Prezent la ceremonia de înmânare a premiilor, prim ministrul Vladimir Filat a recunoscut şi încurajat efortul companiilor de a se menţine pe o piaţă instabilă, cum este cea din Republica Moldova:

Vlad Filat vorbind la „Marca Comercială a anului”
Vlad Filat vorbind la „Marca Comercială a anului”
„Într-o economie funcţională este uşor să atingi performanţe, este mai complicat într-o economie în dezvoltare să realizezi acest lucru şi sper că într-o perioadă scurtă de timp noi vom ajunge să fim în situaţia în care să spune că avem o economie funcţională şi avem un sistem de administrare a statului funcţional.”

Cele aproape o sută de companii au concurat pentru 9 nominalizări: aprecierea consumatorului, debutul anului, favoritul anului, export, inter, responsabilitate socială, rebranding, reputaţie şi încredere şi patrimoniul republicii. La categoria Favoritul Anului a fost menţionată o companie de tricotaje. Am insistat să aflu de la preşedinta companiei, Valentina Andreev, de ce un manager moldovean îşi doreşte să obţină titlul de „Marca comercială a anului”:

Valentina Andreev
Valentina Andreev
„Acesta este un rezultat al muncii colectivului de 600 de muncitori. Acest premiu reprezintă un credit de încredere, pentru că trebuie să muncim şi mai bine ca marca comercială să fie şi mai bogată, cu o colecţie şi mai bogată pentru femeile noastre.”

Dacă companiile devin „Marca comercială a Anului”, presupune acest lucru că şi produsele devin mai scumpe?

„Nu, preţurile nu se schimbă. Este un nivel de preţuri după nivelul vieţii populaţiei din Republica Moldova.”

În perioada 2003-2013, la concursul „Marca Comercială a Anului” au participat aproape 800 de companii. 240 dintre ele au obţinut medalia „Mercuriul de Aur”. În ce ar trebui să investească managerii moldoveni astfel încât să nu e fie frică să concureze pe piaţă, am căutat să aflu de la preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Gheorghe Cucu:

Gheorghe Cucu
Gheorghe Cucu
„Este foarte important pentru oricare manager care vine în Republica Moldova să înţeleagă că tot ce produce trebuie să fie competitiv. Noi putem să intrăm pe pieţele europene, care sunt destul de exigente, numai cu marfă competitivă.”

Concursul „Marca Comercială a Anului” a fost lansat în anul 2003 de camera de Comerţ şi Industrie şi se organizează în comun cu Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală. Concursul şi-a propus să promoveze şi încurajeze practicile de succes şi companiile din Republica Moldova.
Previous Next

XS
SM
MD
LG