Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Din agenda moldoveanească a zilei reţinem întrevederea preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu, cu reprezentantul permanent al Fondului Monetar in Moldova, Tokhir Mîrzoev, şedințele a două comisii ale Parlamentului şi, desigur, declaratiile si contra-declaraţiile legate de vinătoarea din Pădurea Domnească. Două organizaţii neguvernamentale vor discuta acest subiect, bineînţeles în plus de presă…, de politicieni, de judecatori, procurori şi oamenii de pe stradă.

Astazi se dă publicităţii unul dintre cele mai importante rapoarte legate de evoluţiile democratice din lume – Raportul organizaţiei Freedom House despre libertatea în lume anul trecut. Ca in fiecare an vom reveni la acest subiect şi la acest clasament in emisiunile noastre de astazi, Freedom House fiind una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale ale lumii care analizează în parametrii specifici evoluţiile sau involuţiile ţărilor lumii în ceea ce priveste respectul libertătii.

Despre evoluţiile din Rusia, Estul Europei şi Caucazul de sud se va discuta şi la Londra, la Centrul de cercetări Chattam House, care de altfel a dat tot luna aceasta publicităţii un raport si despre evoluţiile societăţii civile din Moldova. Raportul ce va fi prezentat astazi are in titlu cuvîntul... instabilitate.

La Teheran are loc o nouă rundă de convorbiri pe tema programului nuclear iranian, cu reprezentanţii Agenţiei pentru Energie Atomica a ONU.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, merge la Dushanbe, in Tadjikistan, iar adjunctul secretarului de stat american, Richard Blake, la Bişkek, în Kirghistan.

La sediul NATO de la Bruxelles are loc o intrunire a şefilor apărării şi pe agendă sunt subiecte legate de Afganistan, Georgia, Ucraina, Rusia şi Kosovo.
Previous Next

XS
SM
MD
LG