Linkuri accesibilitate

Nu mai poate mira pe nimeni că au intrat în Parlament pe listele USL „penali, pipițe, beizadele” (22)


Revista presei românești.
Revista presei românești.

Ponta pare o simplă marionetă, un politician slab, sufocat de troica Voiculescu-Antonescu-Dragnea (22)


„Victor Ponta pare astazi o simpla marioneta, un politician slab, sufocat de troica Voiculescu-Antonescu-Dragnea”, spune intr-un comentariu publicat de Hotnews Dan Tapalaga.

El precizeaza ca e departe de a-l considera pe Ponta „personajul pozitiv”, impiedicat de altii sa faca bine, ci ramane, citam, „un plagiator dovedit si un politician profund instabil”. Dar guvernul pe care tocmai l-a prezentat nu poarta marca lui, ci marca Dan Voiculescu, spune comentatorul.

Premierul a ratat singurul moment in care putea iesi de sub tutela acestuia si a liberalului Crin Antonescu, atunci cand a incercat sa formeze o coalitie de guvernare impreuna cu maghiarii din UDMR. Nu numai ca a fost silit sa renunte, dar a ajuns sa cedeze liberalilor si conservatorilor si ministere-cheie: finantele, internele, agricultura, afacerile europene, justitia.

Intr-o scrisoare dechisa publicata pe site-ul Contributors.com, Cristian Ciucu ii atrage atentia premierului Victor Ponta ca isi risca mandatul acceptand sa scindeze domenii care trebuie gandite strategic impreuna, cum sunt finantele, proiectia bugetara si afacerilor europene.

Or, in guvernul Ponta II, cele trei domenii au devenit ministere separate, intr-un cabinet „obez”, cu 27 de functii. Explicatia tuturor comentatorilor de presa: Ponta a trebuit sa multumeasca toate fortele politice din Uniunea Social Liberala, cu tot cu „baronii” lor locali.

Cum s-a ajuns aici, rezulta si din articolul lui Cosmin Alexandru, din revista „22”. El observa ca in seara de 9 decembrie, cand s-au dat primele estimari la iesirea de la urne in alegerile parlamentare, cel mai mare rating nu s-a inregistrat la posturile de televiziune care comunicau rezultatul, ci pe un post de divertisment, la un reality show.

„Nivelul discernământului alegătorilor pare să fi coborât la un nivel sub cota de avarie”, spune Cosmin Alexandru. Nu mai poate mira pe nimeni ca au intrat in Parlament pe listele Uniunii Social-Liberale, „penali, pipițe, beizadele”.
Ce se va intampla cu opozitia dupa aceste alegeri?

Pe site-ul Ziare.com, Lucian Lumezeanu cantareste putinele nume care pot aspira la conducerea Partidului Democrat Liberal, in locul lui Vasile Blaga: Elena Udrea, Monica Macovei, Cristian Preda, autopropusul Gheorghe Falca, primarul Aradului, dar si un nemembru PDL, presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu.

Doar pe acesta din urma il crediteaza, cat de cat, comentatorul, adaugand insa ca Ungureanu ar trebui sa-si si doreasca aceasta functie.
XS
SM
MD
LG