Linkuri accesibilitate

„În ce logică, în ce morală se înscrie aducerea de mulțumiri sincere celui pe care îl trădezi!?” (Timpul)


Un interviu cu avocata Natalia Moloșag (Ziarul de Gardă).


Cotidianul „Adevărul” scrie că plecarea deputatului Sergiu Sîrbu din PCRM i-a făcut pe cei rămaşi în partid să acuze încă o dată liderii coaliţiei de guvernământ de implicare în destrămarea formaţiunii. Foştii membri, dar şi unii analişti nu exclud acest scenariu. „Partidul Comuniştilor este în derută. Dacă ar învăţa să-şi facă aliaţi şi prieteni, ar mai avea perspective. Acum, nu are susţinere nici la Răsărit, nici în Occident, pentru că şi-a schimbat vectorul şi nu mai este credibil. Totuşi, ideea integrării euroasiatice a prins şi cred că se vor menţine pe arena politică”, susţine analistul Igor Boţan. În opinia lui, liderii AIE îşi doresc destabilizarea PCRM pentru că „o eventuală revanşă îi va atinge pe toţi”.

Editorialistul Constantin Tănase de la „Timpul” observă că, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat pleacarea din PCRM, deputatul Sergiu Sîrbu, după ce a înșirat o serie de grave acuze la adresa partidului, nu a uitat să-i mulțumească sincer lui… Vladimir Voronin, numindu-l „o persoană deosebită”. „Pe cât de sincere sunt aceste mulțumiri ne putem da seama amintindu-ne de ceea ce declara el, acum trei săptămâni, despre „trădătorii” PCRM-ului: „Partidul se va curăţa de aceşti profitori. Vor rămâne cei mai devotaţi”. Scriam, într-un editorial, despre imposibila reciclare a deșeurilor politice. Nici Sîrbu nu e reciclabil. Cum, Dumnezeule, în ce logică, în ce morală se înscrie aducerea de mulțumiri sincere celui pe care îl trădezi!?”, se întreabă editorialistul.

Săptămânalul de investigaţii „Ziarul de Gardă” publică un interviu cu avocata Natalia Moloşag, cunoscută mai ales pentru că s-a implicat în apărarea victimelor evenimentelor din aprilie 2009. Vorbind despre reformarea poliţiei, a procuraturii şi a sistemului judiciar, avocata susţine că efectele benefice a acesteia se simt foarte-foarte puţin. „Nu poţi ridica un edificiu trainic şi stabil pe un fundament putred. Nu cred că sistemul nostru s-a curăţat de torţionari, corupţie, incompetenţă şi imoralitate, la fel nu cred că în timpul apropiat ne vom descotorosi de toate acestea. Puţini sunt oamenii care îşi doresc cu adevărat schimbarea şi care cu adevărat, prin munca lor, încearcă a face simţită această schimbare”, susţine avocata.
XS
SM
MD
LG