Linkuri accesibilitate

Un studiu IDIS-Viitorul: Reformele trebuie duse pînă la capăt...


Ghenadie Mocanu: „Moldova a acumulat cele mai multe puncte la capitolele ce țin de dezvoltarea democratică”.


Un institut de studii politice de la Chișinău a dat publicității un studiu care confirmă că Republica Moldova are cele mai bune performanțe în integrarea europeană dintre cele șase țări ale Parteneriatului Estic. Un amănunt inedit este că la studiul institutului IDIS-Viitorul, realizat în cooperare cu Fundația Soros-Moldova, au contribuit și experții din celelalte țări ale „Parteneriatului”. Cu Ghenadie Mocanu, unul din autorii studiului, a stat vorbă Alla Ceapai.

Ghenadie Mocanu: „În această cercetare autorii au separat două grupe de state, cele care au aspiraţii concrete de integrare europeană, cum sunt Republica Moldova, Georgia, Ucraina şi state care nu au opţiunea concretă de a se integra în UE – Armenia, Azerbaidjan şi Belarus.

În 2012, la fel ca în 2011, Republica Moldova a luat punctaj maxim la unele categorii comparativ cu celelalte cinci state. Asta nu înseamnă că Republica Moldova mâine va semna Acordul de Asociere cu UE. asta înseamnă că comparativ cu celelalte state Republica Moldova este mai fidele obligaţiilor pe care şi le-a asumat faţă de Comisia Europeană. Însă asta nu înseamnă că Republica Moldova este cea mai bună şi cetăţenii din Republica Moldova simt integrarea europeană, simt beneficiile integrării europene.

Ghenadie Mocanu
Ghenadie Mocanu
Cele mai multe puncte Republica Moldova a acumulat la capitolele ce ţin de dezvoltarea democratică este vorba despre sistemul electoral, drepturile omului, calitatea administraţiei publice. Evident, punctele slabe sunt legate de reforma judiciară care nu este dusă până la capăt, lupta cu corupţia şi integritatea demnitarilor care, reieşind din ultimele evenimente, care s-au întâmplat cu CNI, aici şi societatea civilă şi cetăţenii cred că sunt nemulţumiţi.

De asemenea, sunt rezerve legate de legea cu privire la finanţarea partidelor politice, aici suntem cu un pas în urma Georgiei, care a rezolvat această problemă. Avantajul Republicii Moldova este că în procesul de negocieri cu UE noi am completat sau am închis cele mai multe capitole din negociere. E vorba de planul de acţiuni cu privire la liberalizarea regimului de vize.

Comparativ cu Ucraina care a semnat acordul mai devreme, noi deja am îndeplinit cerinţele. Dar e vorba de începutul reformelor care trebuie duse până la capăt, pentru că o reformă este eficientă doar dacă cetăţenii simt schimbările efectuate. Integrarea europeană nu presupune doar semnarea unui acord, dar şi efectuarea unor reforme concrete, anumite eforturi, o anumită transpiraţie depusă din partea funcţionarilor publici. Deci, practic, Republica Moldova a acumulat un punctaj apropiat de jumătate.”

Europa Liberă: Deci să înţelegem că Republica Moldova mai are de parcurs încă cel puţin jumătate de drum în ceea ce priveşte promovarea şi realizarea reformelor?

Ghenadie Mocanu: „Sunt cam sceptic când e vorba de drum şi de a încerca să vezi cât va dura el. totul depinde de autorităţi. Putem spune că Republica Moldova practic este la jumătatea procesului. Pentru a fi un proces ideal şi Republica Moldova să fie acceptabilă În UE trebuie să fie îndeplinite absolut toate condiţiile impuse şi pe care Republica Moldova şi le-a asumat. Suntem la jumătate de drum, dar vecinii noştri sunt în urma noastră. Ar trebui să ne motiveze şi să ne bucure în principiu că comparativ cu vecinii noştri noi putem să mai respiră, şi când zic noi am în vedere în primul rând Guvernul. Pentru că ei sunt cei care promovează reformele , iar cetăţenii sunt cei care beneficiază de aceste reforme şi cer de la Guvern sau ar trebui să ceară ca reformele să fie finalizate. Deci Republica Moldova şi-a făcut abia jumătate din teme de acasă faţă de condiţiile impuse de UE.”

Europa Liberă: Dar cum credeţi de ce Moldova a cedat la unele poziţii foarte importante şi a luat note mici, mă refer la reforma justiţiei, lupta cu corupţia?

Ghenadie Mocanu: „O reformă dusă până la capăt necesită voinţă politică. Şi acolo unde este un conglomerat de partide care hotărăsc această voinţă politică şi există şi interese, atunci se diluează rezultatul reformei. De exemplu, împărţirea scaunelor sau locurilor după categoria politică. Nu cred că în UE ai putea găsi un guvern unde se împart fotoliile pe criteriul politic. Un exemplu concret ar putea fi CNI. Deşi societatea civilă şi unele partide din AIE au cerut ca preşedintele Centrului să fie din partea societăţii civile, alt partid a insistat să fie din partea acelui partid, pentru că are mai puţine funcţii. Asta se vede din UE, asta se simte şi de aceea avem mai puţine realizări la aceste capitole.”

Europa Liberă: În acest ritm de promovare a reformelor are şanse Republica Moldova să ajungă acolo unde îşi doreşte?

Ghenadie Mocanu: „Sigur că are şanse. Dacă Republica Moldova o să îndeplinească obligaţiile pe care şi le-a asumat, atunci sigur i se va oferi ceea ce i s-a promis: semnarea unui Acord de Asociere, regimul liberalizat de vize, când poţi să circuli în UE fără vize. Pentru că chiar dacă nu este atât de vizibil, dar este o situaţie jenantă când trebuie să stai în rând la aeroport şi să aştepţi până când se verifică paşaportul şi eşti întrebat îndelung care este scopul vizitei, cine şi-a făcut invitaţia, iar cei de alături, cetăţenii UE trec foarte simplu. Eu cred că a dori să te integrezi în UE este una, dar a deveni membru este o aspiraţie. Deci este mai bine să facem Europa la noi acasă, decât să tinzi să fii acceptat în UE cu anumite probleme la capitolul justiţie, corupţie şi să beneficiezi de fonduri ca să finalizezi reformele. ”
XS
SM
MD
LG