Linkuri accesibilitate

Soluţia imorală


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Noul plan de demitere a președintelui, inițiat de Dan Voiculescu, este o prostie.

Ion Iliescu, Ioan Rus și Călin Popescu Tăriceanu - agenți politici ai președintelui Traian Băsescu! Cine ar fi crezut! Noroc cu vigilența turnătorului Dan Voiculescu, călită în ani de colaborare strânsă cu securitatea. Vina agenților? Și-au permis să aibă rezerve sau să critice planul său pentru o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Și astfel, agenții, infiltraţi strategic în diverse partide, nu doar că au uitat de orice prudenţă şi au ieșit agresiv la luptă, dar şi-au trădat, o dată în plus, afinitatea pentru Traian Băsescu. Așa că liderul partidului care mereu a intrat în parlament doar cărat de alții, își strivește aliații numindu-i „personaje secundare, aflate mereu pe contrasens politic”! Semn că prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.

Pentru că noul plan de demitere a președintelui, inițiat de Dan Voiculescu, este o prostie. Este vorba de o suspendare preventivă, ce ar trebui să aibă loc înainte de alegeri, pentru a evita scenariul posibil în care Traian Băsescu să nu desemneze un premier de la USL. Mai mult, referendumul de demitere ar trebui să aibă loc pe 9 decembrie, odată cu alegerile generale, pentru a avea cvorumul necesar pentru validare. Și, pe lângă ca este prezumțios, planul lui Dan Voiculescu este alături și de Constituție, care stipulează precis situațiile în care un președinte poate fi suspendat. E un lucru pe care îl știe și Victor Ponta, care încă plătește oalele sparte la referendumul de suspendare eșuat din vara trecută și care a afirmat clar că dacă Băsescu „nu face nimic prin care să încalce Constituţia, nu cred că este oportun să vorbim despre suspendare”. Până și pudelul lui Dan Voiculescu, liberalul Crin Antonescu, care arde de nerăbdare să ia locul lui Băsescu, a declarat că președintele va fi suspendat din nou, la sfârşitul anului, deci după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile! Pe scurt, o nouă suspendare nu este în programul USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Și atunci de ce insistă Dan Voiculescu? Insistă pentru că are o problemă. Il vrea premier pe Victor Ponta și, de formație profesională de pe vremea cînd era colaborator al securității, vede comploturi peste tot. Se teme de oportuniștii din PSD și din PNL care ar putea accepta să facă un guvern fără Victor Ponta! Iar oportunismul este trăsătura de caracter esențială a politicianului român, născut cu trădarea în sânge. Și de lepre oportuniste partidele din România nu duc lipsă. Cine nu știe că, după alegerile din 2004, Traian Băsescu a apelat la serviciile unui oportunist intrat în Parlament ca aliat al PSD, pe care l-a trădat pentru osul cu măduvă al puterii. A făcut-o atât de zelos că l-a scârbit chiar și pe Traian Băsescu, care a inventat atunci sintagma „soluția imorală”. Cu dedicație specială. Pentru că soluția imorală era chiar Dan Voiculescu. De atunci omul și-a cam pierdut uzul rațiunii și alunecă frecvent pe contrasens politic, uitând sănătosul proverb „când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă”. Dacă nu cumva suferă de insomnie sau refuză să doarmă de frica coșmarurilor. Cu justiția, de exemplu! Și de care speră să-l păzească Victor Ponta!
Previous Next

XS
SM
MD
LG