Linkuri accesibilitate

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcţia de premier


Premierul în exercițiu, Iurie Leancă, a fost desemnat oficial de președintele țării Nicolae Timofti drept candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit Constituţiei, Leancă are acum la dispoziție 15 zile pentru a elabora programul de guvernare și lista noului cabinet, după care se va duce în Parlament.

În acest moment, Leancă este singurul candidat al coaliției de guvernare PLDM-PD, care nu dispune decât de 42 de mandate, insuficiente pentru confirmarea noului guvern.

PCRM a reconfirmat, prin liderul său, că nu-l acceptă pe Leancă. Partidul Liberal nu s-a pronunțat încă, dar sprijinul său este incert după ce astăzi a fost declarat nemulțumit de modul cum s-au împărțit locurile în comisiile parlamentare..

După consultările cu președintele țării, premierul desemnat a declarat că acum are „o altă poziție” de pe care să negociere cu Partidul Liberal și cu PCRM eventuala lor susținere la votul de investitură. Leancă a mai declarat că intenționează să se consulte și cu reprezentanții societății civile.

XS
SM
MD
LG