Linkuri accesibilitate

Premierul Iurie Leancă a salutat rezoluția PE care sprijină perspectiva europeană a Moldovei


Premierul Iurie Leancă a salutat rezoluția Parlamentului European de astăzi în care se spune că Republica Moldova, Ucraina şi Georgia pot depune cerere de aderare la Uniunea Europeană, atunci când vor întruni condiţiile.

Un comunicat de presă de la guvern anunţă că premierul a discutat la telefon cu Președintele de comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, și cu eurodeputata Monica Macovei, şefa Comitetului de cooperare cu Republica Moldova, cărora le-a mulțumit pentru sprijinul în adoptarea rezoluţiei.

Parlamentul European a salutat, în aceeaşi rezoluţie, anularea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova începând cu 28 aprilie şi a subliniat importanţa semnării, cât mai curând posibil, a Acordului de Asociere şi ratificarea acestuia până la finalizarea mandatului actualei Comisii Europene.

În acelaşi timp, Parlamentul European a reconfirmat sprijinul pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a calificat drept o acţiune iresponsabilă cererea regiunii transnistrene către Federaţia Rusă privind recunoaşterea sa ca stat independent şi a făcut apel la reluarea negocierilor în formatul „5+2”.
XS
SM
MD
LG