Linkuri accesibilitate

E.Carpov: la Moscova și la Tiraspol sînt anumite cercuri care vor ca regiunea transnistreană să urmeze scenariul Crimeii


Vicepremierul Republicii Moldova Eugen Carpov a denunțat campania de propagandă menită, spune el, să creeze tensiuni în regiunea transnistreană.

Într-un interviu acordat la Chișinău corespondentului Europei Libere Rob Coalson, Carpov a spus că la Moscova și la Tiraspol sînt anumite cercuri care vor ca regiunea transnistreană să urmeze scenariul Crimeii.

Vicepremierul moldovean l-a citat pe liderul transnistrean Evgheni Șevciuk care a afirmat la începutul acestei luni că singura cale posibilă de a rezolva conflictul transnitrean ar fi o separare a regiunii de Moldova și anexarea ei la Rusia.

Carpov a spus că anexarea Transnistriei de către Rusia ar fi inacceptabilă, pentru că Transnistria este parte a Moldovei și nu există alternativă la acest fapt

Reamintim că miercuri Sovietul Suprem de la Tiraspol a votat o rezoluție care cere președintelui rus Vladimir Putin și celor două camere ale Parlamentului de la Moscova să recunoască independența regiunii transnistrene.
XS
SM
MD
LG