Linkuri accesibilitate

Forțele militare ucrainene au preluat controlul asupra aerodromului din Kramatorsk


Forțele militare ucrainene au preluat controlul asupra aerodromului din Kramatorsk, în estul Ucrainei, care anterior a fost ocupat de grupuri armate pro-ruseşti. Agenţiile intenaţionale au relatat despre un schimb de focuri şi că ar exista victime şi răniţi, însă informaţiile sunt contradictorii şi nu au fost deocamdată confirmate.

Se relatează că forțele armate ucrainene au atins perimetrul orașului Sloviansk, controlat de militanții pro-ruşi. Corespondenții AP şi AFP au relatat despre concentrarea de tancuri şi vehicule blindate la nord de Sloviansk.

Trupele militare şi-au făcut apariția la o zi după ce preşedintele în exercițiu Oleksandr Turcinov a avertizat că va folosi forţa în caz de necesitate pentru restabilirea controlului guvernamental în cel puţin 10 orașe din estul Ucrainei, unde activişti pro-ruşi au ocupat clădiri administrative. Turcinov i-a numit pe insurgenții pro-ruşi drept „teroriști”.

Agenția rusă Itar-Tass îl citează pe primarul în exercițiu din Sloviansk cu declarația că orașul este încercuit de trupele ucrainene şi că aşa numitele detașamente de autoapărare îşi întăresc baricadele de la intrarea în localitate.
XS
SM
MD
LG