luni, mai 02, 2016 Ora Locală 15:34

  Ştiri

  Premierul Vlad Filat spune că are o poziţie comună cu cea a preşedintelui Nicolae Timofte în chestiunea consulatului rusesc la Tiraspol

  20.11.2012
  Premierul Vlad Filat a declarat astăzi presei că are o viziune comună cu cea a preşedintelui Nicolae Timofte în chestiunea deschiderii unui consulat rusesc la Tiraspol. Şeful statului a spus săptămâna trecută, în cadrul unui club de presă, că Chişinăul nu va accepta deschiderea consulatului rusesc, până când Rusia nu-şi va retrage trupele de pe teritoriul Republicii Moldova.
   
  „Poziţia domnului preşedinte Timofti este absolut coerentă, reieşind din poziţia pe care o are de şef al statului. Acest obiectiv de retragere a armatei şi muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova este unul prioritar şi ţine de activitatea constantă, coerentă şi principială a Guvernului”, a declarat premierul, citat de Info-Prim Neo.
   
  Săptămâna trecută, emisarul Kremlinului pentru Transnistria, vicepremierul Dmitri Rogozin, a vizitat Chişinăul şi Tiraspolul. Acesta a convenit cu premierul Vlad Filat asupra deschiderii unui consulat al Rusiei la Bălţi şi continuarea discuţiilor privind consulatul de la Tiraspol.
  20 noiembrie 2012
  20 noiembrie 2012

  Calendar

  În exclusivitate