vineri, mai 22, 2015 Ora Locală 17:33

Multimedia

Ambasadorul SUA: „Vrem reforme mai rapide”

Ambasadorul SUA: „Vrem reforme mai rapide”

22.05.2015
Ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, atrage atenţia autorităţilor Republicii Moldova că partenerii occidentali şi-ar dori ca reformele să evolueze mai rapid, iar pe cetăţeni îi îndeamnă să se înarmeze cu răbdare şi să spere, asigurându-i de susţinere, în orice condiţii. Mai mult
mai 2015
22 mai 2015

Video Итоги саммита "Восточного партнерства" в Риге

Украина получила финансовую помощь в 1,8 млрд.евро, но надежды Грузии и Украины на отмену виз не оправдались

Video Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene la Chişinău

În premiera, În Moldova a fost sărbătorită Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene, numita „vyshyvanka”. Evenimentul a avut genericul „Ornamentul etnic - codul tău genetic” și a fost organizat de Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova şi Asociația Tineretului Ucrainean „Zlagoda”.

Video Un protest la summitul de la Riga

Ucraineni și georgieni au demonstrat astăzi în apropierea clădirii în care se desfășoară summitul UE de la Riga, cu steaguri și pancarte pe care era scris „Ucraina este Europa”.

Video Молдо-японская любовь

Масато Нишикава - один из немногих японцев, живущих в Молдове. Он женат на молдаванке и живет в Кишиневе уже десять лет. Ему удалось совместить родные традиции и молдавские обычаи. История молдо-японской любви началась 13 лет назад.

Video День Вышиванки

Украинские вышиванки — на пике популярности, они есть в коллекциях известных кутюрье, на улицах, в офисах и школах.

21 mai 2015

Video În direct de la Riga

Opinii ale experților politici pe marginea summitului Parteneriatului Estic de la Riga.

Video В Риге открылся саммит ЕС и "Восточного партнерства"

Политики из Украины, Грузии, Молдовы, Азербайджана, Беларуси и Армении обсуждают войну в Украине и интеграцию с ЕC

Video 21 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea

Video O petiție pentru integrarea în UE a Ucrainei, Moldovei și Georgiei

La summitul Parteneriatului Estic din Letonia, de la Riga, o fost prezentată o petiție deschidă solicitînd admiterea în UE a Ucrainei, Moldovei și Georgiei.

Video Summitul de la Riga - în culisele presei

Imagini de la Centrul de presă al Summitului Parteneriatului estic în curs de desfășurare la Riga, în capitala Letoniei.

Video Dragoste moldo-japoneză

Masato Nishikawa este unul dintre puţinii japonezi stabiliţi în Republica Moldova. Este căsătorit cu o moldoveancă şi locuieşte de zece ani la Chişinău, unde reuşeşte să îmbine obiceiurile din ţara natală cu cele din partea locului.

Video Украина отмечает День Вышиванки

Символы на сорочках – древние обереги. Вышитые, они должны были защищать от зла человека, надевшего рубашку

Video В Калининграде выселяют людей к Чемпионату мира по футболу

У сотен жителей города изымают отбирают земельные участки под строительство спортивных арен и городков для проживания гостей

Video Thomas de Waal: „E puțin probabil ca UE să anuleze sancțiunile împotriva Rusiei”

Current Time TV a vorbit despre așteptările în urma summit-ului Parteneriatului Estic la Riga, care începe astăzi, cu analistul Fondului Carnegie Thomas de Waal.

Video Человек с ружьём

Более 55 тысяч человек в Молдове законно владеют оружием. Степень вооруженности населения колеблется в пределах средних показателей. Но со временем обладателей оружия становится заметно больше.

20 mai 2015

Video Johannes Hahn: „noua politică de vecinătateva căuta să fie mai flexibilă”

Comisarul european pentru vecinătate şi problema extinderii în dialog cu jurnaliștii Europei Libere

Video 20 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea

Video Omul cu armă

În Republica Moldova ar fi peste 55 de mii de persoane care deţin, legal, cel puţin o armă. Într-un eventual clasament al înarmării populaţiei moldovenii ar ocupa mai curând o poziţie de mijloc. Dar numărul posesorilor de arme creşte vizibil pe măsură ce trece timpul.

Video G. Landsbergis: aderarea Moldovei, Georgiei și Ucrainei la UE este doar o chestiune de timp

Interviu cu raportorul PE în dosarul redefinirii relațiilor dintre UE și Rusia

Video Donald Tusk: „Propaganda nu are nicio șansă împotriva adevărului”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, într-un interviu cu corespondentul Europei Libere la Bruxelles Rikard Jozwiak.

Video Отцы и дети

Что бы произошло, если бы вы узнали, что ваш сын – гей, или дочь – лесбиянка? Этот гипотетический вопрос, на который у многих родителей нет ответа, однажды реально встал перед Евдокией Мурзин. Женщина заметила, что ее дочь уже с малых лет ведет себя как-то иначе, надевает вещи отца...

19 mai 2015

Video În direct de la Strasbourg: cu Johannes Cornelis van Baalen

În ajunul summitului Parteneriatului Estiv al UE de la Riga - un interviu cu europarlamentarul olandez, coordonatorul grupului ALDE (Liberalii) din Parlamentul European în domeniul politicii externe.

Video În direct de la Strasbourg: cu Ana Gomes

Despre cum văd socialiștii din Parlamentul European viitorul relațiilor UE cu partenerii estici, dar şi despre viitoarea strategie de securitate a UE, în dialog cu raportoarea PE în dosarul viitoarelor capabilitățile de apărare ale UE. Interviu realizat de Iolanda Bădiliţă.

Video 19 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video Мир глазами Радио Свободная Европа/Радио Свобода - 19 мая

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video Părinţi şi copii

Ce-ar fi dacă ai afla că fiul tău este gay sau fiica ta e lesbiană? Această întrebare ipotetică, fără răspuns pentru mulţi părinţi, a fost una cât se poate de reală pentru Evdochia Murzin. Femeia a observat că fata ei este diferită încă de mică, pe când îmbrăca hainele tatălui său…

Video „Mâine ne vom întoarce acasă”

Comunitatea tătarilor din Crimeea din Lvov, Ucraina, comemorează a 71-a aniversare a deportărilor din peninsulă. Un reportaj realizat de Current Time TV.

Video Мой пыльный город

Слякоть на улицах в дождь и клубы пыли в знойную погоду стали привычным пейзажем Кишинева в последние годы. Как объяснить особенности местных реалий? Почему в других столицах улицы поражают чистотой, а воздух свежестью?

18 mai 2015

Video În direct de la Strasbourg: cu Axel Fischer

Liderul delegației Germaniei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei afirmă că Moldovei, Georgiei şi Ucrainei ar trebui să le fie oferite perspective de aderare la UE. Un interviu realizat de Iolanda Bădiliță.

Video 18 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video Orașul meu cu umeri... plini de praf

Peisajul urban cu care te obişnuieşti în Chișinău de-a lungul anilor este plin de praf. Cea mai timidă ploaie transformă numeroase străzi în glod sau mâzgă. Cum se explică această realitate, mai ales în contrast cu alte oraşe în care străzile sunt lună, iar aerul nu e un amestec greu de respirat?

Video Мир глазами Радио Свободная Европа/Радио Свобода - 18 мая

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video В Македонии - Майдан с требованием отставки премьер-министра

40 тысяч македонцев вышли на улицы, обвиняя правительство в коррупции

Video В годовщину депортации крымские татары поднялись на гору Чатыр-Даг

Другие памятные мероприятия в память о депортации власти Крыма запретили

Video Моника Маковей о врагах Молдовы

Республика Молдова должна запретить российскую пропаганду поскольку Москва в настоящее время активно стремится к установлению контроля в бывших социалистических странах, предостерегает евродепутат от Румынии Моника Маковей. Говорит депутат Европарламента и о "внутреннем враге" Молдовы - коррупции.

17 mai 2015

Video „Sunt aici pentru că am demnitate”, „Sunt aici pentru că toţi sunt egali”, „Sunt aici pentru că achit impozite”

Organizația GenderDoc-M a organizat la Chișinău un marș pentru apărarea crepturilor persoanelor LGBT, la care au participat cam 150 de persoane, între care și ambasadorul Statelor Unite James Petit și ambasadoarea Suediei Ingrid Tersman. A avut loc și o contramanifestație,

Video Marșul pro-unionist de la Chișinău

Cu ocazia a 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus, mii de persoane au cerut, in centrul Chisinaului, unirea cu România, în cursul unui marș ce a vizat mai multe ambasade, între care cea americană, română, și ambasada Federației Ruse.

16 mai 2015

Galerie foto Marș unionist în centrul Chișinăului

Participanţii au votat formarea unui Bloc al Unităţii Naţionale care să promoveze în continuare ideea unirii Republicii Moldova cu România ca soluţie pentru problemele cu care se confruntă cetăţenii.

Galerie foto Palmira antică sub amenințarea grupării Statul Islamic

Autoritățile siriene spun că militanții grupării Statul Islamic au intrat în Palmira, o localitate antică din Siria cu un extraordinar patrimoniu arhitectural care datează din secolul întîi. Jihadiștii au cauzat pagube importante în locuri similare pe care le-au ocupat din Irak, postînd înregistrări video cu ei distrugînd antichități. Palmira se află pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial, fiind unul din cele mai importante centre culturale din anticitate, aflat la întretăierea mai multor culturi: siriană, persană, greacă și romană.

Galerie foto Закат Пальмиры

Сирийские власти заявляют, что боевики "Исламского государства" находятся в нескольких километрах от Пальмиры - города, известного выдающимися античными памятниками архитектуры. Сообщается, что в пятницу исламские фундаменталисты казнили 25 или 45 местных жителей в окрестностях города. Ранее представители "Исламского государства" организации наносили значительный ущерб подобным памятникам культуры, даже снимали свои действия на видео. Пальмира входит в список объектов всемирного наследия ЮНЕСКО как один из самых важных культурных центров древнего мира, испытавших греческое, римское и персидское влияние.

Video În direct de la Strasbourg

Corespondenta Europei Libere, Iolanda Bădiliță în dialog cu Andi Cristea, președintele Delegației la Comisia de Cooperare UE- Republica Moldova din Parlamentul European.

Video Бендеры: день памяти жертв СПИДа

В Бендерах прошла акция, цель которой напомнить горожанам о погибших от СПИДа и предоставить возможность за 20 минут узнать свой статус - положительный или отрицательный. В аптеках Европы подобный тест стоит около 30 евро, все желающие пройти тест, могут сделать это абсолютно бесплатно.

Video George Tudorache - un violonist român de succes

George Tudorache, un tînăr violonist român din școala lui Ștefan Gheorghiu, este una din vedetele ediției 2015 a Concursului Internațional de vioară Reine Elisabeth în curs de desfășurare la Bruxelles și în care concurează zilele acestea în semifinale.

15 mai 2015

Video Culoarea dorului

Un reportaj despre pictorul moldovean Teodor Buzu, stabilit în Cehia.

Video 15 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video США растят «зеленую» молодежь

От похода до огорода: школьники в Колорадо учатся по программам, воспитывающим экологическое сознание

Video Мир глазами Радио Свободная Европа/Радио Свобода - 15 мая

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video Monica Macovei, despre inamicii Moldovei

Republica Moldova ar trebui să interzică propaganda rusească pentru că în acest moment Rusia este în plină ofensivă pentru a prelua „controlul” asupra fostelor țări comuniste, avertizează europarlamentarul român Monica Macovei. Ea vorbeşte şi despre „inamicii” interni ai Moldovei, cum e corupţia.

Video Кому мешают "Окна жизни"

Российский уполномоченный по правам ребенка - против бэби-боксов потому что они - "безнравственны"

Video За картошкой из Луганска в Украину

Жители Луганска идут пешком на подконтрольные Украине территории за более дешевыми продуктами

Video Молодые крылья политики

В Советском Союзе была единственная партия и одна на всех молодежная организация, в ряды которой должен был вступить практически каждый подросток. Сегодня в Молдове десятки политформирований, вступать или нет в ту или иную партию - право и выбор каждого гражданина.

Video Pодился двор. Про инициативных людей.

Общий двор девятиэтажки в Тирасполе преобразился благодаря инициативе его жителей, самых активных и трудолюбивых. Двое хрупких женщин сначала боролись со свалкой, потом разбили прекрасную клубму. Благодаря их усилиям медленно люди начинают помогать и поддерживать.

Galerie foto Безразмерный ресторан

На территории Всемирной выставки в Милане работают более ста ресторанов, кафе и закусочных, так что ее называют самым большим рестораном на планете

14 mai 2015

Video 14 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea

Video Aripa tânără, politică

Pe vremea fostei URSS exista un singur partid și o singură organizație de tineret la care erai obligat să aderi. Acum în Moldova sunt zeci de partide, iar a face sau nu parte din unul sau altul este dreptul și alegerea fiecăruia. Ce-i determină totuși pe tinerii de astăzi să devină membri de partid?

Galerie foto 'Copiii-soldați' din Rusia: Copii în unifome la o paradă de Ziua Victoriei

Circa 500 de copii ruși, între patru și zece ani, îmbrăcați în uniforme militare pentru parada care a celebrat a 70-a aniversare a înfrîngerii Germaniei naziste. Parada din orașul Rostov-pe-Don, s-a desfășurat sub auspiciile comandantului Districtului Militar Sudic al Rusiei, la 14 mai, cîteva zile după mare demonstrație de tehnică militară făcută de Kremlin la Moscova, la 9 mai.

Video „Zece hrivne pentru mâncare, șase hrivne pentru medicamente”

Conform datelor Ministerului Apărării ucrainean, pe parcursul operațiunilor militare din estul Ucrainei au decedat peste o mie de militari, iar peste șase mii au fost răniți. Corespondenta Current Time TV, Iulia Drozd, a aflat cum are loc reabilitarea combatanților.

Video Moldova în direct. 13.05.20115

Analistul politic român Iulian Chifu despre summitul de la Riga: "Prin declaraţia finală, UE deja îşi asumă faptul că Georgia, Ucraina şi Republica Moldova vor bate la uşa sa şi ea va trebui să răspundă."

Video Румынский для всех

После развала СССР изучение государственного языка для национальных меньшинств в Молдове стало одной из самых чувствительных проблем. Остается ли языковой вопрос источником напряжения в обществе?

13 mai 2015

Video 13 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în forma video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video RFE/RL Video Roundup -- May 13, 2015 (Russian)

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video Româna pentru toţi

După căderea URSS, una dintre cele mai sensibile probleme în Republica Moldova a fost cea a cunoaşterii limbii de stat de către minorităţile naţionale. Mai este oare acest subiect o sursă de tensiune în societate?

Video Moldova în direct. 12.05.2015

Răspunsul Republicii Moldova la criza ucraineană: intenţii de a majora bugetul armatei de la 0,3 la 0,5 din PIB. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, în emisiunea Moldova în direct de la Moldova 1, cu Liliana Barbăroşie.

Video „У меня ВИЧ и это не секрет”

Ирина и Руслан в браке уже более 15 лет. Они - люди, живущие с ВИЧ, и не скрывают этого. Своим примером они показывают, что при ВИЧ-положительном статусе можно жить полноценной жизнью. Более того, они в состоянии помочь другим преодолеть страх и отчаяние.

Video Interviu cu Christophe Speckbacher

Corespondenta Europei Libere Iolanda Bădiliţă în dialog cu Christophe Speckbacher, membru al Grupului experților anticorupție al Consiliului Europei.

Video Ce gîndesc moldovenii despre panglica Sf. Gheorghe

Un vox pop realizat de Tattiana Ețco pe străzile Chișinăului.

12 mai 2015

Video 12 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în forma video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea

Video „Sunt HIV pozitiv și nu e un secret”

Irina și Ruslan formează o familie de mai bine de 15 ani şi au doi copii. Ambii soţi sunt HIV pozitivi şi nu ascund acest lucru. Prin propriul exemplu, demonstrează că e posibil să ai o viaţă normală chiar şi cu acest virus în sânge. Mai mult, îi ajută pe alţii să-şi depăşească frica.

Video "В качестве третьей силы на Донбассе есть российские войска"

Генштаб Украины не был готов к агрессии со стороны России - эксклюзивное интервью "НВ" замначальника генштаба генерал-полковника Валентина Федичева

Galerie foto Со Сталиным по Казахстану

По улицам города на севере Казахстана проехались машины, украшенные портретами Сталина, советской, российской и казахстанской символикой.

Video Доказательства Немцова

Группа оппозиционных активистов и журналистов во главе с Ильей Яшиным завершила работу над докладом об участии российских военнослужащих в конфликте на востоке Украины, который не успел закончить Борис Немцов, погибший в ночь на 28 февраля в центре Москвы. Доклад называется "Путин. Война".

Video La Artemivsk, lucrările la linia de apărare decurg greu

Eforturile de fortificare a liniei de apărare de la Artemivsk împotriva unui posibil atac al separatișilor pro-ruși au fost amânate cu lunile. Un reportaj de Levko Stek de la biroul ucrainean al Europei Libere.

Video В Бендерах 10 мая увековечили воевавших евреев

За 3 месяца организаторам удалось осуществить давно задуманные планы - установить памятный знак на еврейском кладбище города Бендеры. Гости из Кишинёва, Израиля, Тирасполя пели гимн Израиля, читали молитву на иврите в память павших соотечественников - уроженцев Бендер.

Video Доклад "Путин.Война"

В Москве в центральном офисе партии РПР-ПАРНАС состоялась презентация доклада "Путин. Война" о присутствии российских войск в Донбассе.

Video 13 мая в Каннах откроется 68-й ежегодный кинофестиваль

Фестиваль, впервые проведённый в 1946 году, является одним из самых старых и престижных в мире. В этом году жюри возглавляют братья Джоэл и Этан Коэны, а в конкурсной программе - фильмы Одиара, Моретти и Соррентино.

Video В Санкт-Петербурге открылся Музей Новороссии

Эксперты говорят, что сам факт такого музея - косвенное признание того, что Россия участвует в конфликте в Донбассе ​

Video Монумент бетонной пропаганды

Порядка 60-ти памятников Ленину из 80-ти возведенных во времена СССР всё ещё высятся в городах и селах Молдовы. Дальнейшая судьба советских монументов повод для раздора в обществе: сносить, сохранить или переместить их в музей коммунистической эпохи.

Video Праздничное выступление агитбригады по районам города Бендеры

9 мая в Бендерах выезжали артисты с концертной программой и полевой кухней – гречневой кашей с тушёнкой.

Video Ziua Victoriei la Bender

Văzută de corespondenții noștri în regiunea transnistreană.

11 mai 2015

Video Ziua Europei la Chișinău

O vedere din Orășelul European 2015, locul în care duminică a fost celebrată la Chișinău Ziua Europei.

Video Мир глазами Радио Свободная Европа/Радио Свобода - 11 мая

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video 11 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video Польша в ожидании второго тура

Президент Польши Бронислав Коморовский уступает в первом туре выборов своему главному конкуренту

Video Lenin din beton şi din inimi

Circa 60 de statui ale liderului bolşevic Vladimir Lenin, din cele 80 ridicate pe vremea URSS, continuă să „populeze” teritoriul Republicii Moldova, fiind subiect de controverse între cei care vor să le păstreze şi cei care cred că locul acestor monumente e cel mult într-un muzeu al comunismului.

Video Ucraina: Bunicul își înmormântează nepotul

S-au împlinit 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, însă astăzi, pe frontul din Ucraina, oamenii mor din nou. Un reportaj semnat de Daria Solovieva de la Current Time TV, despre un veteran care a fost nevoit să-și înmormânteze nepotul, căzut în luptele din Donbas.

Video Украина смотрит на Африку

Россельхознадзор пригрозил Украине запретить ввоз всей сельхозпродукции ровно на год

Video Герой на один день

Ветерану Георге Кодицэ из Дурлешт 92 года, во Второй мировой войне он воевал и в румынской, и в советской армии. Сейчас он мечтает лишь об одном - оказаться в доме престарелых, поскольку уже не выносит одиночества, болезней и невзгод.

Galerie foto 9 мая в Берлине

"Ночные волки", русские туристы, и "вежливые люди": фоторепортаж Радио Свобода из Трептов-парка

10 mai 2015

Galerie foto Orășelul European la Chișinău

Un fotoreportaj realizat de Alla Ceapai la manifestările organizate la Chișinău cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei.

Galerie foto V-Day la Praga (8-9 Mai 2015)

Oameni și locuri pragheze 70 de ani după sfîrșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

09 mai 2015

Video O Zi a Victoriei cu trei comemorări

Oficialitățile de stat moldovene, comuniștii și socialiștii au celebrat astăzi, fiecare în felul său, Ziua Victoriei, la a 70-a aniversare a încheierii celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

Video În direct de la Strasbourg cu Eduard Kukan

Un interviu cu raportorul PE pentru revizuirea Politicii de Vecinătate a Uniunii Europene.

Video "Бессмертный полк" в Москве

Москве состоялась акция "Бессмертный полк", приуроченная ко Дню Победы. Люди держали в руках портреты своих родственников – участников Второй мировой войны. Вместе с колонной демонстрантов по Красной площади прошел президент России Владимир Путин с портретом своего отца-фронтовика.

Galerie foto Ceremonii la Memorialul „Eternitatea” la Chișinău

Ziua Victoriei a fost marcată la Chișinău de o serie de ceremonii la Memorialul „Eternitatea”, cu participarea președintelui statului, a primului ministru și liderilor coaliției parlamentare. PCRM a participat în mod discret, în timp ce Partidul Socialist a serbat de unul singur cei 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa. (Foto: Alla Ceapai)

Video Parada militară care a marcat Ziua Victoriei la Moscova

Tancurile au traversat Piața Roșie, iar avioane în formație de luptă au zburat deasupra ei, cu ocazia aniversării de 70 de ani a înfrîngerii Germaniei naziste, celebrată ca Zi a Victoriei la 9 mai, la Moscova.

08 mai 2015

Video Красный мак вместо георгиевской ленты

8 мая активисты коалиции «Демократический Петербург» раздавали прохожим памятные значки и листовки, посвящённые 70-летию победы антигитлеровской коалиции

Video Erou pentru o zi

Ajuns la 92 de ani, veteranul Gheorghe Codiţă din oraşul Durleşti, care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost şi în Armata Română, şi în cea Sovietică, are un singur vis – să fie dus la azilul de bătrâni, pentru că nu mai face faţă singurătăţii, bolilor şi nevoilor.

Video За кулисами

Мы видим их на сцене в лучах прожекторов, восхищаемся и одариваем цветами и овациями. Возможно, порой завидуем их вроде бы красивой жизни... Но что кроется за кулисами? Как исполняют актеры свою повседневную роль в реальной жизни?

Video 7 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea

Video După cortină

Îi vedem pe scenă în lumina reflectoarelor, îi răsplătim cu admirație, flori și aplauze, îi invidiem, poate, pentru viața, s-ar părea, frumoasă pe care o au... Dar ce se ascunde după cortină? Cum își joacă actorii rolurile de zi cu zi, cele neinventate, din viața reală?

Video Un fost militant tadjik descrie ororile grupării Statul Islamic

Farruh Șarifov, un tadjik din orașul Kujand, a plecat în Siria să se alăture militanților Statului Islamic, dar a părăsit gruparea după ce a văzut practicile brutale ale radicalilor islamici. Vorbind la o reuniune publică la Dushanbe, la 7 mai, Șarifov a descris decapitările la care a asistat.

Video Война в Европе. Последний снаряд

8 мая Европа отмечает 70-летие окончания Второй мировой войны, но последнее крупное сражение на континенте произошло через три дня после капитуляции нацистской Германии. Более тысячи человек, в основном немецкие военнослужащие, погибли в ночь с 11 на 12 мая 1945 года.

Galerie foto "Рожденные в СССР": ветераны ВОВ

15 республик бывшего Союза - 15 участников Второй мировой. Фотопроект Рейтер показывает судьбы людей, победивших фашизм

Video Успех молдавского врача в Румынии

Доктор Адриан Борш родом из Молдовы, в Румынии он живет уже 20 лет. Там он окончил медицинский факультет и резидентуру, а в 2008-ом году вместе с командой врачей открыл в Яссах центр экстракорпорального оплодотворения - первый в румынском регионе Молдова.

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial

Cinci veterani. Cinci istorii. Cinci perspective asupra celui de-al Doilea Război Mondial. Text: Valentina Basiul; Multimedia: Natalia Sergheev; Fotografii: arhive personale.

06 mai 2015

Берлин: тогда и сейчас

70 лет прошло с момента окончания Второй мировой войны в Европе. Германия подписала Акт о безоговорочной капитуляции после жестокой битвы за Берлин, в ходе которой город был полностью разрушен. Уничтожены были около 600 тысяч городских квартир и большая часть общественных зданий. Следы разрушений в некоторых случаях были заметны еще несколько десятилетий – особенно в районе Берлинской стены, разделившей в 1961 году город на восточную им западную части. Но после объединения Германии в 1990 году Берлин пережил серьезную реконструкцию, сделавшую многие городские районы неузнаваемыми.

Video 6 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video Medic de succes în România

Doctorul Adrian Borș, originar din Republica Moldova, se află în România de 20 de ani. Acolo a făcut facultatea de medicină şi rezidenţiatul, iar în 2008, împreună cu alți specialiști, deschide la Iaşi primul centru de fertilizare în vitro din toată zona Moldovei din România.

Video Moldova în direct. 05.05.2014

Raportul Kroll a fost publicat. Ce a aflat cetăţeanul? Ce urmează? O discuţie cu economistul Viorel Gârbu, jurnalistul Ion Preaşca şi preşedintele CNP Sergiu Ostaf.

Video Расхитители лесов

Каждый год в молдавских лесах незаконно вырубают тысячи деревьев и далеко не всех расхитителей леса удается поймать. Штрафы для "лесных дельцов" незначительны и не могут заставить их бросить доходный бизнес.

05 mai 2015

Video 5 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video Мир глазами Радио Свободная Европа/Радио Свобода - 5 мая

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video Berlin 1945-2015

Un scurt clip video dedicat aniversării încheierii celui de-al Doilea Război Mondial în Germania.

Video Furtul ca în codru

Mii de copaci sunt tăiaţi ilegal în fiecare an în pădurile din Republica Moldova şi doar o parte din hoţii de lemne sunt prinşi. Însă amenzile infime nu sunt în măsură să-i facă pe afacerişti să se lase de acest business profitabil.

Video Ночлег для главнокомандующего

В Ржевском районе Тверской области 9 мая откроют Дом-музей Сталина

Video Ни свадьбы, ни экскурсий

Поток российских туристов в Европу резко сократился - отменены авиарейсы, поезда, отели пустуют

Video Чеченцев на Донбассе нет

Чеченский политик в изгнании Ахмед Закаев - о развитии взаимоотношений Чечни и "ДНР"

Video Когда мусор вынесен из дома...

Задумывались ли вы о том, какой путь проделывает мешок с мусором, который вы каждый день выносите из дома и бросаете в контейнер? И кто те люди, которые во всех подробностях знают "путь мусора" на большую свалку, поскольку такова их работа - избавлять город от отходов.

04 mai 2015

Video Веломарафон памяти героев войны

3 мая велоклуб «Покатушки» организовал в Тирасполе веломарафон, посвященный 70-летию Победы в Второй мировой войнe. Даже проливной дождь не остановил желающих принять участие в мероприятии, поклониться солдатскому подвигу и почтить минутой молчания память павших защитников родной земли. Маршрут прох

Video La Plzeň 70 de ani după eliberare...

Pe 6 mai 1945, trupele americane au eliberat orașul cehesc Plzeň de Germania nazistă.

Video 4 mai. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.

Video Мир глазами Радио Свободная Европа/Радио Свобода - 4 мая

Видеообзор последних событий в регионе вещания Радио Свободная Европа/Радио Свобода.

Video După ce gunoiul este scos din casă…

V-aţi gândit vreodată unde ajunge punga plină cu gunoi pe care, aproape zilnic, o scoţi din casă şi o arunci în tomberon? Şi cine sunt oamenii care cunosc „calea deşeurilor” ca pe tabla înmulţirii, pentru că asta le e meseria – să ne scape de gunoi?

Video А на войне, как на войне...

Как не стать предателем на войне - "НВ" продолжает цикл репортажей о военных журналистах

Video Конец перемирию

Жители Донецка вынуждены спускаться в подвалы и бомбоубежища - жилые кварталы опять под обстрелом

Video Похоронный тур для ветерана

В Свердловской области ветеранам войны к 70-летию Победы провели рекламную акцию в... похоронном бюро

Video O demonstrație de protest antiguvernamental la Chișinău

O mulțime estimată pînă la 40 de mii de oameni a participat duminică la o mare acțiune de protest împotriva politicii economice și soaciale a guvernului Chiril Gaburici, organizată de Platforma pentru Demnitate și Adevăr în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău (video Tatiana Ețco/REL).

Video «Не позволяйте никому обкрадывать народ»

«Будьте терпеливы, но будьте нетерпимы к тем, кто вас грабит. Не позволяйте ни одному политику, ни одному олигарху вас обманывать, обкрадывать Молдову и ее народ, требуйте от властей ответственности», заявила в эксклюзивном интервью Свободной Европе президент Литвы Даля Грибаускайте.

Video O coloană de vehicule cu piese de artilerie traversează Donetsk-ul

Duminică 3 mai, o coloană de șase camioane Ural, tractînd piese de artilerie, a fost filmată în timp ce traversa centrul Donețk-ului, îndreptîndu-se spre zona de nord a orașului controlat de separatiștii pro-ruși. (RFE/RL's Ukrainian Service)

03 mai 2015

Galerie foto Protest antiguvernamental la Chișinău

La Chișinău a avut loc un amplu protest antiguvernamental, la care mii de oameni critică abaterile de la integrarea europeană și lipsa progreselor la investigarea dispariției a zeci de miliarde de lei de la trei bănci, în special de la Banca de Economii.

02 mai 2015

Video Tur de orizont

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea

Video Первомай в Приднестровье

Международный день солидарности трудящихся отметили жители различных населенных пунктов левобережья Днестра. Звучали призывы честно трудиться и жить с верой в лучшее будущее. Не обошлось и без неожиданных незапланированных выступлений. Видео из города Тирасполя и села Суклея Слободзейского района.

Video „Nu lăsaţi pe nimeni să vă fure”

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Europa Liberă cu ocazia vizitei sale recente la Chișinău, președinta Lituaniei, Dalia Gribauskaite, îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni să nu tolereze corupția, hoțiile și minciunile celor de la putere.

Galerie foto 1 Mai - Peisaj cu socialiști

Partidul socialist a organizat la Chișinău un „Marș al echității sociale” cu prilejul Zilei Internaţionale a Solidarităţii Oamenilor Muncii.

Video Переписать судьбу во Франции

Молдавский художник Григоре Донцу живет с семьей во Франции уже 15 лет. За это время ему удалось стать, как говорится, живым воплощением истории успеха. Цена этого успеха - бессонные ночи и повседневные трудности в стране, где всё совсем не так, как дома, в том числе вкусы ценителей искусства.

mai 2015

Calendar

În exclusivitate