Linkuri accesibilitate

Un an de la Maidan: „Lupta continuă”


Monument din Piața Independenței, Kiev. ©Shutterstock
Monument din Piața Independenței, Kiev. ©Shutterstock

La un an de la protestele sângeroase din Piața Independenței.

Acum un an, în Piața Independenței (Maidan Nezalejnosti) din Kiev au început ciocnirile sângeroase dintre demonstranții pașnici și forțele de ordine. Protestele au culminat cu schimbarea puterii de stat și un război în Donbas. Au reușit oare cei ce au stat în Piață în frigurosul februarie al lui 2014 să obțină ce au vrut? Regretă sau nu că au participat la proteste? Corespondenții Current Time TV au pus aceste întrebări unor locuitori ai capitalei ucrainene Kiev.

„Am stat în Piața Independenței. Am și fotografii de pe Maidan. Aș ieși din nou, chiar dacă am fost bătută și am avut comoție. Acum însă, mafia noastră cum a fost, așa și a rămas.”

„Sigur că aș fi ieșit din nou. În această zi, acum un an, nimeni nu știa cum se va termina totul, dar am stat atunci, am venit și a doua zi să ridicăm baricade noi.”

Un an de la Maidan: „Lupta continuă”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:03 0:00

„Da, aș fi venit la proteste. Oamenii luptau pentru o viață mai bună și lupta continuă.”

„E foarte greu să răspunzi la această întrebare. Pierderile au fost prea mari. Și totuși, da. Acest lucru merita să fie făcut, țara trebuia salvată. Și atunci, și acum.”

„Cu siguranță aș fi ieșit la protest. Ideile pentru care lumea s-a ridicat nu aparțineau unui singur om, erau ale tuturor. Oamenii și-au dat viața pentru aceste valori. Acest Maidan trebuie să devină și un Maidan în propria inimă, ca să ne schimbăm cu toții.”

XS
SM
MD
LG