Linkuri accesibilitate

Pauză umanitară anunțată de Rusia a intrat în vigoare la 8 dimineața ora locală la Alep...


Coridorul umanitar de pe șoseaua Castello, nordul orașului Alep, 20 octombrie 2016
Coridorul umanitar de pe șoseaua Castello, nordul orașului Alep, 20 octombrie 2016

..., pentru a permite să plece civilor și luptătorilor rebeli care vor să facă asta.

Moscova spune că pauza, anunțată inițial pentru opt ore, va fi extinsă cu încă trei ore, pînă la ora 19,ora locală, și a sugerat că ar mai putea fi prelungită.

Autoritățile de la Kremlin anunțaseră mai devreme că bombardamentele lansate de avioanele siriene și rusești au încetat în 18 octombrie, în vreme ce armata siriană spune că deschide coridoare de trecere sigură pentru cei care vor să părăsească orașul.

Cu toate acestea, ciocnirile au reizbucnit între rebeli și forțele siriene pe linia frontului care împarte în două localitatea.

Guvernul sirian sprijinit de ruși a lansat luna trecută o ofensivă împotriva jumătății rebele a orașului, ofensivă criticată aspru de cancelariile occidentale.

„Ce se întîmplă la Alep este o crimă de război”, a declarat președintele francez François Hollande după discuțiile de la Berlin cu liderii german și rus.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a afirmat că bombardarea celui mai mare oraș sirian este o acțiune inumană.

Președintele rus Vladimir Putin a respins însă aceste acuzații, spunînd că ele sînt doar declarații retorice care nu țin cont de realitatea de pe teren din Siria.

XS
SM
MD
LG