Linkuri accesibilitate

„Societatea aceasta deșteptată nu e reprezentată de nimeni” (ziare.com)


„Minciunile” lui Dughin (inliniedreapta.ro)

„Mare greșeală din partea Digi24 să îi ofere platformă pentru propagandă (lui Alexandr Dughin), cu atât mai mult cu cât d­omnișoara reporter a avut o prestație cel puțin lamentabilă”, scrie Costin Andrieș pe site-ul inliniedreapta.ro, referindu-se la declarațiile făcute săptămâna trecută la București de acest personaj semi-politic. Andrieș atrage atenția asupra a două „minciuni” clare debitate de Dughin: e cel mai bun prieten al României, după Vladimir Putin. Rusia nu are de gând să invadeze România. Atâta doar că întrebat despre apartenența României la NATO, răspunde „dezinvolt”: NATO trebuie „distrus” pentru că împiedică România să fie complet independentă, adică prietenă și cu Vestul, dar și cu Rusia, mai ales după cele „13 invazii rusești ale teritoriilor românești din ultimii 200 de ani și ceva”. De la 1739 până la „ultima și cea mai dureroasă, în 1944”.

A doua „minciună”: Dughin s-a descris pe sine ca „anticomunist și antifascist”. „Sigur că da!”, comentează acid Costin Andrieș și citează din cartea de convorbiri Olavo de Carvalho - Alexandr Dughin, tradusă în românește. Acolo poziția lui Dughin era taman pe dos: „Singurul lucru asupra căruia insistăm pentru crearea unei cooperări, spunea el, este înlăturarea prejudecăților anticomuniste și de asemenea, antifasciste. Trebuie așadar să respingem ferm și anticomunismul și antifascismul”.

Coaliția de guvernare din România a făcut public proiectul legii salarizării unitare. Comentariile de azi sunt destul de derutate. Pe de o parte, legea nu a fost încă trimisă la Parlament, așa cum se anunțase, ci mai e lăsată „la dospit” vreo săptămână. Ce ar fi de dospit, din moment ce nu a fost pusă în dezbatere publică atunci când era încă la guvern, când se mai putea schimba ceva în proiect? se întreabă Ioana Ene-Dogioiu pe site-ul ziare.com. Momentul ar fi fost ales cu cinism. Nu are cine să reacționeze apăsat, în afara străzii, ceea ce e puțin probabil în Săptămâna Mare. „Adevărul jalnic e că PSD și ALDE fac fix ce vor, pentru că dincolo de reacția societății nu exista alternativă politică. Alianța cea mai importantă a Puterii este Opoziția. Mulţi s-au grăbit să critice absenteismul din decembrie. Dar ce să fi votat? Daca mâine ar fi alegeri, ce ar fi de votat? Care partid a dovedit că merită mai mult decât a primit? Că mai puțin ar fi meritat cu toții. Societatea aceasta deșteptată nu e reprezentată de nimeni”.

XS
SM
MD
LG