Linkuri accesibilitate

Iarna s-a întors şi… ne-a ras (VIDEO)


O revenire scurtă a iernii în aprilie a scos în evidenţă tot soiul de hibe în urbea cu statut de capitală europeană.

Eu unul nu ţin minte să fi fost aşa ceva pe 20 aprilie în anii pe care i-am trăit. Joi dimineaţa m-am uitat pe geam şi am boldit ochii. Iarna revenise în forţă. A revenit pe neaşteptate şi ne-a găsit visători, naivi, nepregătiţi. Ne-a găsit nepregătiţi cu toate că meteorologii ne avertizaseră că va fi nasol. Altfel nici nu se putea dacă ne gîndim la ce se întîmplă în societatea moldovenească de la 1991 încoace.

Iarna s-a întors şi… ne-a ras
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

A fost bulversată circulaţia transportului în comun din cauza ninsorii sau a copacilor bătrîni care au căzut pe şosele, frînţi dintr-odată ca nişte chibrituri. Am descoperit cu uimire că oraşul e plin de copaci putrezi-bolnavi care în mod normal ar fi trebuit să fie tăiaţi.

Am aşteptat în frig, la staţia terminus de pe strada Alba-Iulia, un troleu. Acesta nu a mai venit. Şi parcă a mai fost iarnă nu foarte demult, şi parcă troleibuzele circulau atunci. Acum s-au împotmolit. Pentru că iarna pe 20 aprilie e altfel.

Un prieten de-al meu a trebuit să meargă pe jos din centru pînă la strada Dokuceaev. Altcineva a luat un taxi cu 100 de lei! Asta după ce le-a tot telefonat zadarnic mai multor firme de taxi care luaseră apă-n gură. Flăcăii taximetrişti, care pesemne au parte acum de sărbători fericite, nu se sinchisesc să jupoaie oamenii în dificultate.

Grădiniţele au fost închise. Dar omul care trebuie să meargă la serviciu are mereu posibilitatea să-şi ia copilul la lucru? Mulţi au întîrziat, supărîndu-i pe şefi.

Aşadar, o revenire scurtă a iernii în aprilie a scos în evidenţă tot soiul de hibe în urbea cu statut de capitală europeană. Despre pierderile agricultorilor ar mai trebui să vorbim. Dar asta e o altă poveste, mult mai lungă.

XS
SM
MD
LG