Linkuri accesibilitate

Western moldovenesc


Tranziţia moldovenească ne-a demonstrat de multe ori că thriller-ul e ascuns în cotidianul oamenilor, că westernul e aici ca la el acasă!

Vi se pare că lucrurile înfiorătoare-ciudate ocolesc spaţiul nostru bucolic? Vi se pare că teroriştii sînt la ani - lumină distanţă de RM? Vi se pare că westernul e o chestie străină? Ei bine, tranziţia moldovenească ne-a demonstrat de multe ori că thrillerul e ascuns în cotidianul oamenilor din RM, că westernul e aici ca la el acasă! E suficient doar să boldeşti ochişorii la realitatea din Moldova şi vei vedea, indiscutabil, o mie şi o sută de bazaconii şi grozăvii.

Western moldovenesc
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:25 0:00
Link direct

M-am uitat şi eu, cu ochii bolovăniţi, la filmuleţul ce ne arată cîţiva reprezentanţi ai CNA intrînd în apartamentul unui fost preşedinte de raion. Vasăzică, fostul preşedinte de raion nu voia nici în ruptul capului să dea ochii cu mesagerii CNA şi, pentru a intra în apartament, cei de la CNA au utilizat o drujbă ce împroşca scîntei. Iar cînd au intrat în casă, luptătorii cu corupţia au constatat că fostul cinovnic atîrnă de balustrada balconului, ameninţîndu-i cu sinuciderea. A urmat un dialog curios, cei de la CNA încercînd să-l convingă pe fostul funcţionar să revină în balcon. Acela însă înjura ca la uşa cortului şi striga că se va arunca de la etaj. M-a şocat limbajul licenţios al fostului cinovnic. Păi, aşa trebuie să vorbească un om care a condus un raion? Aşa trebuie să procedeze un fost conducător, chiar dacă vine CNA la el? M-a mirat şi faptul că unul dintre reprezentanţii CNA a strecurat şi el un cuvinţel licenţios. Înţeleg, meseria lui e grea, dar parcă chestia asta n-ar trebui să iasă din gura unui luptător cu corupţia.

Aşadar, o scenă oribilă şi haioasă deopotrivă, grotescă şi dezgustătoare, care te face să te întrebi a mia oară: noi, de fapt, în ce ţară trăim? Nu cumva avem şi noi aici un western moldovenesc?

XS
SM
MD
LG