Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Timpul”


Invitata emisiunii este ziarista Lia Ciutac.

„În ediția de vineri, 7 aprilie, jurnaliștii ziarului TIMPUL au pregătit un material despre consilierul pe probleme juridice al bașcanului găgăuze Irina Vlah. Ziariștii atenționează despre un pericol vizavi de Ivan Burgudji, care este un părinte al separatismului. Autorul a prezentat mai multe dovezi în acest sens, pe care le citiți în pagina 12 și 13 al ziarului.

În ediția curentă aflați istoria soților Zmeu care cresc șapte copii fără să stea la mila statului. Jurnalistul a mers în vizită la familia numeroasă din comuna Tohatin care se conduce după principiul „fiecare copil este o bucurie”. Cum se descurcă cei nouă membri ai familiei descoperiți în reportajul special.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

Și fiindcă astăzi este marcată Ziua Mondială a Sănătății, care în acest an poartă genericul „Depresia: să vorbim”, reporterul de la TIMPUL a vorbit despre această disfuncție cu locuitorii satului Mitoc. Descoperiți în paginile ziarului despre faptul că oamenii de la țară nu au timp pentru depresie, și cum percep localnicii această disfuncție.

Un alt subiect pe care vă invităm să îl citiți este despre cotele de export a fructelor și legumelor autohtone peste hotare. În materialul „Un măr în Europa și un coș în CSI” găsiți răspunsul la întrebarea de ce cantitățile exportate în Uniunea Europeană sunt, încă, mici. Totodată aflați ce propun experții producătorilor pentru ca aceștia să exporte mai mult în Uniunea Europeană.

Editorialiștii TIMPUL au scris materiale de opinie despre datele recensământului din anul 2014, pe care îl numesc unul inutil. Autorii au atras atenția că potrivit Comisiei Electorale Centrale numărul persoanelor apte de vot sunt mai mult cu 600 de mii de persoane, în comparație cu cele prezentate la recensământ. Vă invităm să răsfoiți ziarul pentru a afla mai multe.

Cititorii TIMPULUI vor putea găsi și alte subiecte sau editoriale actuale, atât din domeniul politic sau economic, cât și social sau istorie.”

[transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG