Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung, organizează cea de-a 4 ediţie a conferinţei internaţionale Macro, cu tema „Depăşirea crizei economice: e timpul să acţionăm”.

Liderul PD Marian Lupu se va lansa oficial campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Universitatea de Stat din Moldova va marca astăzi 70 de ani de la înființare.

Iar la Biblioteca Națională va fi lansat evenimentul „Nocturna Bibliotecilor 2016”, în acest an cu genericul: „Cărţi care inspiră. Povestea de dincolo de cuvinte”.

Ministrul apărării, Anatol Şalaru, își continuă vizita oficială în România la invitaţia omologului său român, Mihnea Ioan Motoc (29-30 septembrie).

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează, în perioada 28 septembrie – 5 octombrie o vizită în Statele Unite ale Americii.

Din actualitatea internaţională:

Papa Francisc începe un turneu în Georgia și Azerbaidjan, care va dura până pe 2 octombrie, și în timpul căruia se va întâlni cu lideri spirituali creștini, musulmani și evrei. Papa va face primul său popas la Tbilisi, unde se va întreține cu președintele țării, cu Patriarhul ortodox Ilia al II-lea și cu membri ai comunităților catolice. Turneul în cele două țări din Caucaz urmează unei recente vizite a Papei în Armenia.

XS
SM
MD
LG