Linkuri accesibilitate

The Claypool Lennon Delirium


„O interacțiune muzicală e o conversație, și cele mai bune conversații sînt cele care curg liber”.

Les Claypool este basistul și vocalistul trupei Primus , înființată la San Francisco pe la mijlocul anilor 1980, și despre a cărei muzică el însuși spune că e polcă psihedelică, ceea ce în traducerile diverșilor cronicari muzicali înseamnă trash funk, rock alternativ, metal alternativ, rock progresiv și așa mai departe.

The Claypool Lennon Delirium
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:27 0:00

Sean Lennon este ghitaristul și vocalistul trupei Ghost of a Saber Tooth Tiger, pe care a înființat-o în 2008 în Statele Unite împreună cu prietena lui Charlotte Kemp Muhl, cei doi afirmînd public că au înființat grupul pentru ca să petreacă mai mult timp împreună. Experții spun despre muzica lor că e folk, avangardă, pop psihedelic. Numele trupei vine de la o proză scurtă scrisă de Charlotte Kemp Muhl, și înseamnă Fantoma Tigrului cu Dinții Sabie (un strămoș al felinelor de azi care a trăit în Pleistocen)

Unii spun că problema lui Sean Lennon ca artist, muzician, compozitor, instrumentist e că este fiul lui John Lennon și al lui Yoko Ono, și nu e deloc ușor să vrei să faci muzică, să fii original și să ai o voce numai a ta cu o asemenea moștenire genetică.

Și într-o zi s-a întîmplat ca Ghost of a Saber Tooth Tiger să cânte în deschiderea unui concert Primus, concert care s-a încheiat cu un jam session, trupele improvizînd împreună liber pe scenă.

Se relatează că în urma acestui concert Les Claypool i-a propus lui Sean Lennon să cânte împreună, și așa a apărut grupul The Claypool Lennon Delirium, care și-a lansat primul album, „Monolith of Phobos”, în 3 iunie 2016.

„O interacțiune muzicală sau un jam e o conversație, și cele mai bune conversații sînt cele care curg liber”, a spus Les Claypool pentru revista „Rolling Stone”, descriind felul cum el și Sean Lennon fac muzică.

Noi ascultăm acum piesa „Breath of a Salesman” cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de „Ohmerica”.

Să căutați, așadar, Dicționarul de sunete la europalibera.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG