Linkuri accesibilitate

Oscar Allison aka Grouch


Progressive trends & inner vibes.



Oscar the Grouch este un personaj din filmul serial pentru copii „Sesame Street” al păpușilor Muppets. Are trupul verde (în primul sezon al serialului era portocaliu), nu are un nas vizibil și trăiește într-un tomberon.

Lucrul său preferat în viață este gunoiul, și se distinge prin pasiunea aproape bolnăvicioasă de a aduna, de a colecționa obiecte carenu mai sînt de trebuință nimănui.

Nu acesta este însă subiectul filei de astăzi a Dicționarului de sunete, ci muzicianul Oscar Allison, care și-a luat ca nume de scenă pe acela al personajului din „Sesame Street”.



Grouch
muzicianul s-a născut în1985 în Aotearota, Noua Zeelandă, acum trăiește la Wellingon aceeași țară și e considerat de specialiști o „voce” unică a muzicii moderne din emisfera sudică.

Modernă în acest caz înseamnă, aș adăuga eu, un amestec de psygressive(o categorie născută din împreunarea pshiedelicului cu progresivul, deși linia de demarcație dintre cele două stiluri nu a fost niciodată prea clară), un amestec așadar de psygressive, dub, dubstep, techno, breakbeat și chiar funk.

A debutat cu albumul „The Moof is Rooving”, lansat de A-List Records în 2006, și este invitat la mai toate festivalurile trance din Noua Zeelandă, Australia și Goa, cel mai mic stat al Indiei, situat pe coasta de vest a acestei țări, faimos pentru forma muzicală care s-a născut aici, așa-numitul Goa trance.

Ascultăm de pe albumul „Organik Mechanic - Part One” lansat de Grouch la Enigmatik Records în 2012, piesa „Perfukt”, o bijuterie, în opinia mea, din punct de vedere compoziținal.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG