Linkuri accesibilitate

Courtney Pine


Detaliu de pe coperta albumului „Underground”.
Detaliu de pe coperta albumului „Underground”.

Jazz & drum'n'bass & UK garage.




Courtney Pine este un muzician de jazz englez, născut la Londra în 1964, într-o familie de imigranți jamaicani. La școală a studiat clarinetul, dar este cunoscut în primul rînd ca saxofonist, și e de fapt multi-instrumentist, cîntînd și la flaut, bas-clarinet și instrumente cu clape.

A debutat în 1986 cu „Jurney To The Urge Within” lansat de presigioasa casă de discuri Verve, un album cu o performanță fără precedent pentru un disc de jazz britanic: a intrat în Top 40 din Marea Britanie. obținînd un disc de argint, o distincție care înseamnă că s-a vîndut în 250 de mii de exemplare.



Courtney Pine e cunoscut cel mai bine pentru că integrează elemente ale muzicii britanice moderne, cum ar fi drum'n'bass și UK garage cu diversele stiluri ale jazz-ului contemporan.

În 2000 a primit titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 2009 pe cel de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii aduse muzicii de jazz din țara sa.

Piesa pe care o ascultăm se numește „Modern Day Jazz” și a apărut pe albumul „Underground' din 1997.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG