Linkuri accesibilitate

Parada de după gard


Din cauza măsurilor sporite de securitate, cetăţenii nu au fost lăsaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, lucru care a provocat nemulţumirea multora.

Festivităţile dedicate independenţei Republicii Moldova au început în Piaţa Marii Adunări Naţionale în jurul orei 10.00. Din motiv de securitate, piaţa a fost îngrădită, iar cetăţenii, care nu au reuşit să ajungă în piaţă până la acea oră, au rămas în afară, lucru care a provocat oarecum nemulţumirea multora, pentru că nu au auzit discursul preşedintelui şi nici mesajele de felicitare ce au răsunat de la tribuna din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

În schimb, de-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare, au putut urmări parada militară, inclusiv cu tehnică militară. Pentru că în Republica Moldova în premieră, a spus Ministerul Apărării, au defilat militari din România, din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, din Ucraina, Lituania, Polonia.

Am văzut că această paradă a impresionat oamenii care erau aşezaţi de-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare, pentru că, spuneau ei, nu văd în fiecare zi un asemenea spectacol.

Am vorbit cu mulţi cetăţeni veniţi în centrul capitalei. Majoritatea mi-au spus că un sfert de secol de independenţă e totuşi o sărbătoare pentru Republica Moldova şi nu prea, ei având mai multe aşteptări de la clasa politică.

La ora la care reletăm în centrul capitalei continuă sărbătoarea. A avut loc o paradă a portului popular, urmată de o paradă a fanfarelor.

Şi sărbătoarea se va încheia aproape de miezul nopţii. La ora 22.00 va fi un foc de artificii şi după aceea un concert de muzică uşoară.

Previous Next

XS
SM
MD
LG