Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Moldova au loc manifestări cu ocazia Zilei Drapelului de Stat, ceremonia principală urmând să fie găzduită de ministerul apărării. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ (Wikipedia).

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:57 0:00
Link direct

Agenția IPN va găzdui o conferință de presă a veteranilor de război și alta despre propagandă și manipulare prin presă.

Organizația Promo-Lex va prezenta două rapoarte despre situația drepturilor omului în R. Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Iată și câteva evenimente internaționale ale zilei din agenda agenției Reuters:

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, începe un turneu în Rusia și Marea Britanie până pe data de 30 aprilie, urmând să aibă și un summit cu președintele rus Vladimir Putin.

Miniștrii apărării din țările UE se întâlnesc în Malta.

La Washington, președintele Statelor Unite, Donald Trump, îl va primi pe președintele Argentinei, Mauricio Macri.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG