Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc ședința Guvernului, prezidată de premierul Pavel Filip.

Curtea de Conturi dă publicității un raport de audit despre situația financiară a Ministerului Sănătății”.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală organizează o conferință cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale.

Din agenda internațională:

La Londra, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni cu șefa guvernului britanic Theresa May pentru a discuții pe marginea negocierilor Brexit, care urmează să demareze în luna iunie.

La Moscova, se va afla în vizită ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel Al-Jubeir, pentru convorbiri cu omologul său rus Serghei Lavrov.

În Parlamentul European, au loc dezbateri despre situația din Ungaria, inclusiv măsurile legislative promovate de guvernul Orban care pot duce la închiderea Universității Central Europene de la Budapesta.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG