Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova se întrunesc într-o ședință plenară. Pe ordinea de zi se regăsesc mai multe acte normative, precum proiectul Legii integrității, modificări legislative ale legislației cu privire la Banca Națională și altele.

Moldova este vizitată de o delegație de parlamentari din România, cu prilejul aniversării a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, marcată la 27 martie.

În vizită în Moldova se află și reprezentantul special al OSCE, Wolf Dietrich Heim, care va susține o conferință de presă.

La Chișinău mai are loc o Conferință organizată de Centrul de Investigații Jurnalistice și Asociația pentru o Guvernare Eficientă și Responsabilă cu tema „Achizițiile publice: între reforme și interese”.

Biroul Național de Statistică organizează un club de presă dedicat procesului Recensământului populației și locuințelor, ce a avut loc în anul 2015.

Din actualitatea internațională:

Cancelarul german Angela Merkel va avea o întâlnire la Berlin cu președintele Autorității palestiniene, Mahmoud Abbas.

La Roma, Papa Francisc are o întrevedere cu liderii europeni înaintea summit-ului organizat cu ocazia marcării a 60 de ani de la Tratatul de la Roma.

La Moscova sosește într-o vizită Marine Le-Pen, candidata de extremă dreaptă în cadrul alegerilor prezidențiale din Franța.

XS
SM
MD
LG