Linkuri accesibilitate

Crucea Roșie Internațională a evacuat asistenții sociali străini din localitatea Misrata din Libia supusă asediului de forțele pro-Gaddafi


Alianţa Nord Atlantica se află sub presiune pentru a-şi înteţi atacurile împotriva obiectivelor militare ale colonelului Moammar Gaddafi, pentru a putea proteja mai eficient civilii din localităţile asediate de saptamini de zile.
Inatul reprezentat al ONU pentru ajutor umanitar Valerie Amos a anunţat că liderul de la Tripoli a promis să permită accesul convoaielor ONU umanitare către localitatea Misrata, aflata de peste șapte săptămîni sub asediul forţelor guvernamentale, dar nu şi să oprească ostilităţile. Organizaţia non-guvernamentala Human Rights Watch a anunţat că cel puțin 267 de oameni au murit în timpul acestui asediu prelungit în aceasta localitate. Ieri, în jur de 1000 de asistenţi sociali străini şi răniţi au părăsit localitatea la bordul unui vas al Organizaţiei Internaţionale a Migraţiilor. Crucea Roşie Internaţională spune că a evacuat şi ea 618 străini din oraş.
XS
SM
MD
LG