Linkuri accesibilitate

Reactivarea Comisiei pentru stabilirea persoanelor care au avut de suferit în evenimentele de la 7 aprilie 2009


Premierul Vlad Filat a anunţat reactivarea comisiei pentru stabilirea persoanelor care au avut de suferit de pe urma evenimentelor din 7 aprilie 2009. Anuntul a fost făcut după întilnirea de ieri de la guvern între participanti la evenimentele din 7 aprilie şi ministrul de interne, procurorul general şi ministrul justitiei.
Intr-un interviu cu postul nostru de radio, emisarul Comisiei Europene, Dirk Schubel a declarat Europei Libere ca este important sa se afle tot adevarul despre cele întâmplate pe 7 aprilie 2009 si sa se stabileasca responsabilitatile, dar ca la fel de important este ca Moldova sa privească spre viitor.
In opinia liderului liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, adevărul este greu de aflat pentru că ar fi fost distruse proble din acea perioadă şi pentru că există o solidaritate de breaslă la poliţistii vinovaţi.
Liderul comunistilor moldiveni continuă să îi acuze pe liderii Alianței pentru Integrare Europeană ca au profitat de evenimentele din 7 aprilie, considerate de comunisti „o tentativă de lovitură de stat”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG