Linkuri accesibilitate

Un eveniment învăluit în mister


Cu cît ne îndepărtăm de 7 aprilie 2009, probabilitatea să înţelegem toate faţetele evenimentului devine tot mai mică.


De vreo cîteva zile încoace, pe palierele politicii şi ale mass-mediei se discută despre misterioasele evenimente din 7 aprilie 2009. Se va mai discuta, probabil, din inerţie încă vreo cîteva zile, după care dezbaterile vor fi amînate pînă în aprilie 2012.

Realitatea cu amănuntul
Realitatea cu amănuntul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:36 0:00
Link direct


Discuţiile recente n-au scos la iveală mare lucru. S-a constat din nou că evenimentele din 7 aprilie rămîn învăluite în obscuritate, că există o sumedenie de aspecte ciudate care nu au o deocamdată o explicaţie. Mai mulţi politicieni şi guvernanţi şi-au exprimat regretul în legătură cu faptul că adevărul e ascuns.

Iar preşedintele interimar Marian Lupu a spus chiar, într-o emisiune televizată, că evenimentele din 7 aprilie 2009 riscă să nu mai fie elucidate vreodată. Tristă şi descurajantă concluzie. Unde mai pui că e rostită de prima persoană a statului. La observaţia că anume guvernanţilor, nu simplilor muritori, le stă mai la îndemînă să afle adevărul, Marian Lupu a explicat că el unul nu prea poate face nimic. El respectă separarea puterilor în stat şi nu poate influenţa în nici un fel activitatea organelor investigatoare. Explicaţia asta pare infailibilă. Păi, ce i se poate reproşa?

Aş remarca totuşi un fapt care nu ar trebui uitat. Actualii guvernanţi, ca şi foştii, de altfel, au fost implicaţi oarecum în aceste evenimente. Unii au fost printre tinerii care ieşiseră în stradă, alţii se aflau pe baricadele luate cu asalt de mulţime. Iar Marian Lupu a reuşit chiar performanţa de a trece din tabăra foştilor guvernanţi în cea a actualilor conducători. Te-ai fi aşteptat ca oamenii aceştia, toţi împreună, să poată reconstitui evenimentele. Dar ei nu pot.

Şi unii, şi alţii, admit existenţa unor forţe oculte, care au urmărit nişte scopuri rele, dar şi unii, şi alţii, neagă orice legătură cu aceste forţe. Prin urmare, forţele oculte răuvoitoare nu au nici în clin, nici în mînecă cu clasa noastră politică. Ele sînt emanaţia unei alte dimensiuni, imposibil de descoperit.

Fireşte, cu cît ne îndepărtăm de 7 aprilie 2009, probabilitatea să înţelegem toate faţetele evenimentului devine tot mai mică. Se întîmplă însă uneori, în mod paradoxal, ca adevărul să iasă la iveală peste multă vreme. Numai că atunci nici politicienii de azi şi nici forţele oculte nu vor mai fi în viaţă...
XS
SM
MD
LG